Skriv ut denna sida
Flera polispatruller kallades till Gränby efter en detonation. (Foto: Privat) Flera polispatruller kallades till Gränby efter en detonation. (Foto: Privat)

Bomb detonerade i Gränby "såg tre unga grabbar lämna platsen"

2019-06-13 - 21:08

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

 

En boende i området säger till Uppsalanyheter att det hördes en jäkla smäll, fönster och hela lägenheten skakade. Polisen bekräftar att det har skett en explosion som man har lokaliserat till en hage i anslutning till Gränbystaden.

 

64324265 462716004288099 7593828236065243136 n

Platsen för sprängningen spärrades av. (Foto: Privat)

 

En person som Uppsalanyheter har pratat med befinner sig i området och bekräftar att det på platsen för explosionen är det ett stort hål i marken.

 

Enligt uppgifter på plats skall en person ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen för detonationen.

- Tre unga grabbar gick snabbt därifrån efter smällen, nån hade ropat på dem men de hörde ingen hade de svarat och gick snabbt vidare, uppger en uppgiftslämnare till Uppsalanyheter.

 

Vid 21:45 meddelade Polisen i Uppsala län via sin hemsida att brottsplatsen är avspärrad i väntan på tekniker. I nuläget är ingen misstänkt person anträffad uppger man vidare. Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"