Skriv ut denna sida
En man sköts till döds i Slavsta på lördagskvällen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En man sköts till döds i Slavsta på lördagskvällen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Man skjuten till döds i Slavsta

2019-02-17 - 00:46

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

 

Ett stort antal polispatruller beordrades till stadsdelen Slavsta sedan man fått in flera larm om skottlossning. Inledningsvis kommenterade polisen i Uppsala län att det var ett grovt brott som hade begåtts men lämnad inga ytterligare kommentarer.

 

På platsen hade man anträffat en svårt skottskadad man i 60-års åldern som fördes till Akademiska sjukhuset med ambulans. På sjukhuset dödförklarades mannen och en förundersökning om mord har inletts. Utredningsåtgärder har inletts meddelar Polisen i Uppsala län på sin hemsida.

 

Polisen söker efter gärningsmannen bland annat med helikopter, anhöriga till den avlidne är underrättade.

 

Uppdatering 02:13
Polisen meddelar via sin hemsida att man jobbar vidare med diverse utredningsåtgärder såsom vittnesförhör och teknisk undersökning av brottsplatsen.

 

Enligt uppgift skall mannen ha skjutits utomhus och vittnen skall ha sett en mörk bil lämna platsen. Ingen person var vid 02:13 gripen eller frihetsberövad uppger polisen i region mitt.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.