Skriv ut denna sida
En av de misstänkta flickorna skrev en "förklaring" på sin Snapchat. (Foto: Johnny Andersson/montage) En av de misstänkta flickorna skrev en "förklaring" på sin Snapchat. (Foto: Johnny Andersson/montage)

Skolbranden: "Verkligen ledsen för allt jag gjort"

2018-10-10 - 00:44

Natten mot måndagen totalförstördes Gottsundaskolan i en anlagd brand, nu skriver en av de misstänka tonårstjejerna på sin snapchat om vad som hände.

 

"Försöker ej skylla på någon nu utan försöker förklara. Förstår varför folk vill döda mig osv, tro mig d vill jag också...."

 

Med de orden på Snapchat inleder en av de två tonårstjejerna som misstänks ha anlagt den brand som totalförstörde Gottsundaskolan. En ångestfylld text om vad som hände den där natten.

 

Har förstört för så många människor skriver tonårsflickan och fortsätter "jag är verkligen ledsen för allt jag gjort"

 

Enligt hennes egen berättelse hade hon och hennes kompis rymt från sina HVB-hem med en flaska Vodka och åkt till stan där dom träffade en bekant. Den bekanta blev dock tagen av polisen för att hon hade kniv och kördes hem.

 

De två förstnämnda åkte sedan med bussen till Gottsunda och när man passerade Gottsundaskolan var enligt hennes meddelande några fönster redan sönder, hon skriver "De va kallt ute å fönsterna på skolan var redan sönder så vi tänkte gå in och värma oss"

 

Väl inne i skolan skall de ha hittat tändvätska, hon skriver på Snapchat "så impulsiv å dum som jag e tänkte att vi skulle tända eld på en soffa BARA. Jag häller ut tändvätskan över soffan, och tänder"

 

Elden skall enligt hennes inlägg på Snapchat ha blivit för stor och försöken att släcka misslyckats, hon skriver avslutningsvis "Vi springer ut från skolan och där tar polisen oss".

 

Under nästa vecka räknar skolan med att ha klart med ersättningslokaler för eleverna och lärarna.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.