Skriv ut denna sida
Tre personer greps efter skottlossning på Bandstolsvägen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Tre personer greps efter skottlossning på Bandstolsvägen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

20-åring skjuten i Valsätra - tre gripna

2018-04-25 - 03:02

En man i 20-årsåldern skadades i samband med en skottlossning i stadsdelen Valsätra under tisdagskvällen. Mannen kunde ta sig till Akademiska sjukhuset på egen hand.

 

Det var klockan 18:44 som polisen fick larm om skottlossning på Bandstolsvägen i Uppsala, en kort stund senare kommer en 20-årig man till akuten i Uppsala med en skottskada i foten.

 

Polisen arbetade med ett flertal enheter i området, dels med utredning men även med närvarande enheter som en trygghetsskapande åtgärd. Strax efter 19:30 greps tre personer och förs till polishuset för förhör och ytterligare utredning, uppger Polisen i Uppsala län på sin hemsida.

 

Enligt vittnesuppgifter till SVT Nyheter Uppsala ska fyra omaskerade män ha befunnit sig i området för skottlossningen och därefter setts springa i riktning mot Spinnrocksvägen.

 

Det är andra skjutningen i Uppsala på kort tid, i söndags besköts en personbil på Bruno Liljeforsgatan. Det är oklart om de två skjutningarna har något samband.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.