Skriv ut denna sida
Tre personer greps efter skottlossning på Bandstolsvägen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Tre personer greps efter skottlossning på Bandstolsvägen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

20-åring skjuten i Valsätra - tre gripna

2018-04-25 - 03:02

En man i 20-årsåldern skadades i samband med en skottlossning i stadsdelen Valsätra under tisdagskvällen. Mannen kunde ta sig till Akademiska sjukhuset på egen hand.

 

Det var klockan 18:44 som polisen fick larm om skottlossning på Bandstolsvägen i Uppsala, en kort stund senare kommer en 20-årig man till akuten i Uppsala med en skottskada i foten.

 

Polisen arbetade med ett flertal enheter i området, dels med utredning men även med närvarande enheter som en trygghetsskapande åtgärd. Strax efter 19:30 greps tre personer och förs till polishuset för förhör och ytterligare utredning, uppger Polisen i Uppsala län på sin hemsida.

 

Enligt vittnesuppgifter till SVT Nyheter Uppsala ska fyra omaskerade män ha befunnit sig i området för skottlossningen och därefter setts springa i riktning mot Spinnrocksvägen.

 

Det är andra skjutningen i Uppsala på kort tid, i söndags besköts en personbil på Bruno Liljeforsgatan. Det är oklart om de två skjutningarna har något samband.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.

Flera personer ringde vid 21:38 till Polisen sedan man hört skottlossning på Levertinsgatan i Uppsala, när polis och ambulans kom till platsen ska man ha hittat två skadade personer som fördes till sjukhus.

Två män varav minst en enligt uppgift ska ha varit beväpnad med pistol rånade strax före klockan Subway på Fyrislundsgatan i Uppsala.

Natten mot måndagen totalförstördes Gottsundaskolan i en anlagd brand, nu skriver en av de misstänka tonårstjejerna på sin snapchat om vad som hände.

Drygt fyrahundra elever står utan skola efter måndagmorgonens storbrand i Gottsundaskolan. Två flickor som båda är under femton år har gripits misstänkta för grov mordbrand.