Skriv ut denna sida
En parkeringsplats på Bruno Liljeforsgatan är avspärrad efter en skjutning. (Foto: Privat) En parkeringsplats på Bruno Liljeforsgatan är avspärrad efter en skjutning. (Foto: Privat)

EXTRA: Skottlossning i Gränby "jag hörde tre skott"

2018-04-22 - 22:22

En stor polisinsats pågår i Gränby efter en skottlossning tidigare under kvällen, en boende i området som Uppsalanyheter talat med säger att hon hörde tre skott.

 

Det var strax efter 21-tiden som polisen kallades till platsen efter att man fått uppgifter om en skjutning på Bruno Liljeforsgatan i stadsdelen Gränby, det är dock oklart om någon har skadats eller förts till sjukhus. Just nu pågår en sökinsats bland annat med polishelikopter som letar efter gärningsmän.

 

En boende på Bruno Liljeforsgatan säger till Uppsalanyheter "jag hörde tre skott" men därefter har den boende inte uppfattat någon ytterligare skjutning.

 

31118520 10155322648231932 5513204932372594688 n

En personbil med trasig sidoruta undersöks av polisen. (Foto: Privat)

 

Uppdatering 23:57

Enligt uppgifter utreds händelsen som mordförsök, polisen gör just nu en teknisk undersökning av en personbil med ett skotthål i rutans överkant (se bild). Bakdörren på passagerarsidan har också träffats av två skott. Bilen kommer för övrigt från ett biluthyrningsföretag i Uppsala. Dörrknackningar pågår i området och polisens helikopter har tidigare under kvällen deltagit i jakten på gärningsmän.

 

Det är fortfarande inte känt om någon har skadats vid beskjutningen.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.