Skriv ut denna sida
Orientlivs utsattes för en explosion sent på tisdagkvällen. (Foto: Patrik Persson) Orientlivs utsattes för en explosion sent på tisdagkvällen. (Foto: Patrik Persson)

Stor förödelse efter kraftig explosion på Kvarntorget

2018-04-11 - 00:00

En kraftig explosion följt av en brand i lokalen Orient Livs skedde vid 23:30 på Kvarntorget i Uppsala, flera bilar skadades av tryckvågen och flygande delar från explosionen.

 

Orient Livs på Kvarntorget i Uppsala brinner, vid 23:30 hördes en kraftig explosion över stora delar av Uppsala och strax efter var det en fullt utvecklad brand i lokalerna.

 

Ett vittne säger till Uppsalanyheter att det är flera bilar som skadats av explosionens tryckvåg och att det råder stor förödelse på platsen.

 

Det är andra dagen i rad som en explosion sker i Uppsala, under måndagskvällen sprängdes entrén till en lokal på Valthornsvägen i Gottsunda, det är oklart om det finns något samband mellan de två explosionerna.

 

Uppdatering 01,35:

 

Cirka 15 minuter efter explosionen hördes en helikopter som flög över centrala Uppsala. Branden som härjade på Orientlivs ska endast omfattat byggnadens fasad, inte vara fullt utvecklad som vi först rapporterade.

 

Under natten kallades det nationella bomskyddet in för att göra en bedömning på platsen, en person som befunnit sig på hotellet som ligger vägg i vägg med Orientlivs ska enligt uppgifter på www.unt.se ha förts med ambulans till Akademiska sjukhuset, det är oklart hur allvarligt skadad personen är.

 

Polisen utreder händelsen som mordförsök alternativt allmänfarlig ödeläggelse, skriver unt.se.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.