Skriv ut denna sida
En massiv polisinsats pågår i eftersökande av två rånare som härjar i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En massiv polisinsats pågår i eftersökande av två rånare som härjar i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Svärdrånare härjar i Uppsala - stor polisinsats pågår

2017-11-13 - 00:30

Två personer beväpnade med ett svärdliknande föremål eftersöks av polisen efter bland annat ett rån mot en restaurang samt försök att tilltvinga sig två bilar.

 

Två personer på en moped, alternativt motorcykel eftersöks av en massiv polisinsats efter att man har rånat Restaurang och Pizzerian Leoparden på Ritargatan i stadsdelen Sala Backe i Uppsala. Det var vid 16:30 på söndagseftermiddagen som rånarna slog till mot restaurangen.

 

Händelsen var den första av flera liknande rånförsök under söndagskvällen. Två bilägare på olika adresser har också utsatts för det som man misstänker samma rånare. Med ett svärdliknande föremål har två män försökt att tilltvinga sig två bilar men misslyckats vid båda tillfällena.

 

Det senaste händelsen som rapporterats är att samma rånarduo har tvingat en person att ta ut kontanter från en bankomat och därefter avvikit på en modep, alternativt mc.

 

Ett stort antal polisenheter har enligt uppgift från polisen i Uppsala län deltagit i sökandet efter rånarna. Polisen har även satt in helikopter i sökandet efter männen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.

Flera personer ringde vid 21:38 till Polisen sedan man hört skottlossning på Levertinsgatan i Uppsala, när polis och ambulans kom till platsen ska man ha hittat två skadade personer som fördes till sjukhus.

Två män varav minst en enligt uppgift ska ha varit beväpnad med pistol rånade strax före klockan Subway på Fyrislundsgatan i Uppsala.

Natten mot måndagen totalförstördes Gottsundaskolan i en anlagd brand, nu skriver en av de misstänka tonårstjejerna på sin snapchat om vad som hände.

Drygt fyrahundra elever står utan skola efter måndagmorgonens storbrand i Gottsundaskolan. Två flickor som båda är under femton år har gripits misstänkta för grov mordbrand.