Skriv ut denna sida
Polisen twittrar om att irritationen beror på polisiärt arbete. (Foto/Montage: Peter Bohlin) Polisen twittrar om att irritationen beror på polisiärt arbete. (Foto/Montage: Peter Bohlin)

Flera bilbränder i Gottsunda - irritationen anses vara resultat av polisiärt arbete

2017-11-06 - 00:07

Det är oroligt i Gottsunda/Valsätra på söndagen, flera bilbränder rapporteras från August Södermans väg och Linrepevägen. Polisen ser oroligheterna som en framgång på deras polisiära arbete.

 

Det är oroligt i Gottsunda och Valsätra under söndagskvällen, strax före 21:30 larmades räddningstjänsten till Bröderna Berwalds väg där två bilar satts i brand Kort efter det larmades man även till en bilbrand på Linrepevägen.

 

Vid båda tillfällena fanns poliser på plats för att skydda brandpersonal från att bli attackerade av stenkastning. Polisen har inder kvällen haft en hög synlighet i området efter gårdagens skjutning av två män på Bandstolsvägen.

 

På Uppsalapolisens twitter gick man strax före midnatt ut med två texter angående kvällens oroligheter. Man ser oroligheterna som ett bevis för ett gott polisiärt arbete och skriver:

 

"Irritationen i Gottsunda pga gängens försvagade kapacitet kan tydligt märkas genom attacker mot polis. Raketer, stenar bilbränder"

 

I en annan tweet skriver man:

"Gängen i Gottsunda har konsekvensutsatts intensivt under vecka 44. Stora beslag av narkotika, vapen och pengar har väckt stor irritation"

 

I går lördag sköts två män på Bandstolsvägen i Valsätra och polisen har ökat sin närvaro i området under söndagen. Två män är enligt uppgifter i UNT gripna för gårdagens skjutning, det finns dock inga uppgifter om att kvällens oroligheter har någon koppling till skjutningarna.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.