Skriv ut denna sida
Polisen twittrar om att irritationen beror på polisiärt arbete. (Foto/Montage: Peter Bohlin) Polisen twittrar om att irritationen beror på polisiärt arbete. (Foto/Montage: Peter Bohlin)

Flera bilbränder i Gottsunda - irritationen anses vara resultat av polisiärt arbete

2017-11-06 - 00:07

Det är oroligt i Gottsunda/Valsätra på söndagen, flera bilbränder rapporteras från August Södermans väg och Linrepevägen. Polisen ser oroligheterna som en framgång på deras polisiära arbete.

 

Det är oroligt i Gottsunda och Valsätra under söndagskvällen, strax före 21:30 larmades räddningstjänsten till Bröderna Berwalds väg där två bilar satts i brand Kort efter det larmades man även till en bilbrand på Linrepevägen.

 

Vid båda tillfällena fanns poliser på plats för att skydda brandpersonal från att bli attackerade av stenkastning. Polisen har inder kvällen haft en hög synlighet i området efter gårdagens skjutning av två män på Bandstolsvägen.

 

På Uppsalapolisens twitter gick man strax före midnatt ut med två texter angående kvällens oroligheter. Man ser oroligheterna som ett bevis för ett gott polisiärt arbete och skriver:

 

"Irritationen i Gottsunda pga gängens försvagade kapacitet kan tydligt märkas genom attacker mot polis. Raketer, stenar bilbränder"

 

I en annan tweet skriver man:

"Gängen i Gottsunda har konsekvensutsatts intensivt under vecka 44. Stora beslag av narkotika, vapen och pengar har väckt stor irritation"

 

I går lördag sköts två män på Bandstolsvägen i Valsätra och polisen har ökat sin närvaro i området under söndagen. Två män är enligt uppgifter i UNT gripna för gårdagens skjutning, det finns dock inga uppgifter om att kvällens oroligheter har någon koppling till skjutningarna.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.