Skriv ut denna sida
Två personer vårdas på sjukhus efter en skjutning i Gottsunda. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Två personer vårdas på sjukhus efter en skjutning i Gottsunda. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Två personer utsatta för mordförsök i Valsätra

2017-11-04 - 22:08

Strax före klockan 21 larmades polis till en skottlossning på Bandstolsvägen i Valsätra, när polisen kommer till platsen har två personer skjutits. De två skjutna vårdas på Akademiska sjukhuset och händelsen utreds som mordförsök.

 

Två personer har skjutits i Valsätra under lördagskvällen, en person fördes till sjukhus med ambulans och den andra personen kunde ta sig till sjukhus på egen hand. Larmet kom till polisen 20:45 och händelsen utreds som mordförsök.

 

Den lokala insatsstyrkan finns på plats i Gottsunda/Valsätra och en helikopter deltar i sökandet bland annat av en mörkgrön halvkombi som enligt uppgift kopplas till händelsen.

 

Under fredagen skedde också en skjutning i Uppsala och området Slavsta, enligt uppgifter har en mörkgrön halvkombi kopplats även till den skjutningen. Där har ingen målsägande påträffats men spår från skjutningen.

 

Det är i nuläget oklart om de två skjutningarna har något samband med varandra.

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.