Skriv ut denna sida
Räddningstjänsten kallades för andra kvällen i rad till bilbränder i Valsätra. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Räddningstjänsten kallades för andra kvällen i rad till bilbränder i Valsätra. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Polisbil utsatt för stenkastning i samband med en bilbrand

2017-09-15 - 03:19

En polisbil utsattes på torsdagskvällen för stenkastning i samband med släckningsarbetet av en bilbrand i Valsätra, det är andra kvällen i rad som bilar brinner i området.

 

För andra kvällen i rad har bilar i stadsdelen Valsätra stuckits i brand, på torsdagskvällen fick polisen i Uppsala län larm om bilbränder på Linrepevägen och Bandstolsvägen i Uppsala.

 

I samband med släckningsarbetet var polis på plats för att säkra släckningsarbetet för Brandkåren, i samband med detta utsattes polisbilen för stenkastning. Stenen träffade sidorutan som fick skador, men enligt uppgift från polisen blev det inget genomslag och ingen skadades i samband med händelsen.

 

Även under onsdagen brann en bil på Bandstolsvägen, efter släckningsarbetet möttes räddningstjänsten av sju-åtta ungdomar som kastade glasflaskor mot dem. Flera polispatruller beordrades till platsen och enligt uppgift skall totalt tre fordon ha brunnit i området.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.