Skriv ut denna sida
Räddningstjänsten kallades för andra kvällen i rad till bilbränder i Valsätra. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Räddningstjänsten kallades för andra kvällen i rad till bilbränder i Valsätra. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Polisbil utsatt för stenkastning i samband med en bilbrand

2017-09-15 - 03:19

En polisbil utsattes på torsdagskvällen för stenkastning i samband med släckningsarbetet av en bilbrand i Valsätra, det är andra kvällen i rad som bilar brinner i området.

 

För andra kvällen i rad har bilar i stadsdelen Valsätra stuckits i brand, på torsdagskvällen fick polisen i Uppsala län larm om bilbränder på Linrepevägen och Bandstolsvägen i Uppsala.

 

I samband med släckningsarbetet var polis på plats för att säkra släckningsarbetet för Brandkåren, i samband med detta utsattes polisbilen för stenkastning. Stenen träffade sidorutan som fick skador, men enligt uppgift från polisen blev det inget genomslag och ingen skadades i samband med händelsen.

 

Även under onsdagen brann en bil på Bandstolsvägen, efter släckningsarbetet möttes räddningstjänsten av sju-åtta ungdomar som kastade glasflaskor mot dem. Flera polispatruller beordrades till platsen och enligt uppgift skall totalt tre fordon ha brunnit i området.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.