Skriv ut denna sida
En 26-årig man har skjutits i Eriksberg under onsdagkvällen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En 26-årig man har skjutits i Eriksberg under onsdagkvällen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

26-årig man skjuten i Eriksberg

2017-09-06 - 23:48

Vid 21:30 fick polisen i Uppsala in flera samtal om skottlossning i området Eriksberg, när polis anlände till platsen anträffades en skjuten man som fördes till sjukhus i ambulans.

 

Det var i korsningen Eriksbergsvägen och Karlsrogatan som skjutningen ska ha ägt rum, polisen anträffade en 26-årig skottskadad man på platsen. Mannen var vid medvetandet när han transporterades till Akademiska Sjukhuset.

 

Hur allvarliga skador mannen har fått är okänt, han opererades dock för sina skador omedelbart när han kom in till sjukhuset. Brottsplatsen har spärrats av för teknisk undersökning, dörrknackning genomför i området och förhör hålls med vittnen som sett delar av förloppet, uppger polisen i Uppsala län.

 

Ärendet utreds som försök till mord, ingen person är strax före midnatt gripen för skjutningen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.