Skriv ut denna sida
En kvinna utsattes på torsdagskvällen för ett rånförsök i centrala Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En kvinna utsattes på torsdagskvällen för ett rånförsök i centrala Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Rånförsök i centrala Uppsala

2017-08-03 - 23:29

En 20-årig man greps vid 19.30 och fördes till polishuset misstänkt för ett rånförsök på Bäverns Gränd en timme tidigare.

 

Ett rånförsök inträffade på torsdagskvällen vid 18.30 på Bäverns Gränd. En kvinna blev attackerad av mannen som tog ett tag om hennes hals och försökte tilltvinga sig 5000 kr, uppger polisen i Uppsala län.

 

Målsäganden kunde lämna ett detajerat signalement och mannen som uppges vara i 20-års åldern greps en timme senare. I samband med gripandet tvingades polisen att använda pepparsprej.

 

Mannen fördes till polishuset i Uppsala för förhör, beslut kommer att tas av åklagare under kvällen om mannen ska försättas på fri fot eller anhållas.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.