Skriv ut denna sida
En kvinna utsattes på torsdagskvällen för ett rånförsök i centrala Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En kvinna utsattes på torsdagskvällen för ett rånförsök i centrala Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Rånförsök i centrala Uppsala

2017-08-03 - 23:29

En 20-årig man greps vid 19.30 och fördes till polishuset misstänkt för ett rånförsök på Bäverns Gränd en timme tidigare.

 

Ett rånförsök inträffade på torsdagskvällen vid 18.30 på Bäverns Gränd. En kvinna blev attackerad av mannen som tog ett tag om hennes hals och försökte tilltvinga sig 5000 kr, uppger polisen i Uppsala län.

 

Målsäganden kunde lämna ett detajerat signalement och mannen som uppges vara i 20-års åldern greps en timme senare. I samband med gripandet tvingades polisen att använda pepparsprej.

 

Mannen fördes till polishuset i Uppsala för förhör, beslut kommer att tas av åklagare under kvällen om mannen ska försättas på fri fot eller anhållas.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.