Skriv ut denna sida
En kvinna utsattes på torsdagskvällen för ett rånförsök i centrala Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En kvinna utsattes på torsdagskvällen för ett rånförsök i centrala Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Rånförsök i centrala Uppsala

2017-08-03 - 23:29

En 20-årig man greps vid 19.30 och fördes till polishuset misstänkt för ett rånförsök på Bäverns Gränd en timme tidigare.

 

Ett rånförsök inträffade på torsdagskvällen vid 18.30 på Bäverns Gränd. En kvinna blev attackerad av mannen som tog ett tag om hennes hals och försökte tilltvinga sig 5000 kr, uppger polisen i Uppsala län.

 

Målsäganden kunde lämna ett detajerat signalement och mannen som uppges vara i 20-års åldern greps en timme senare. I samband med gripandet tvingades polisen att använda pepparsprej.

 

Mannen fördes till polishuset i Uppsala för förhör, beslut kommer att tas av åklagare under kvällen om mannen ska försättas på fri fot eller anhållas.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.