Skriv ut denna sida
Fem personer fördes till sjukhus efter en kollision på Kungsgatan i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin) Fem personer fördes till sjukhus efter en kollision på Kungsgatan i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin)

Flera skadade vid krock i centrala Uppsala

2017-08-01 - 00:05

Totalt fem personer varav ett barn fördes till sjukhus efter en trafikolycka vid 19-tiden i korsningen Kungsgatan och Bangårdsgatan.

 

Det var vid 19-tiden som en trafikolycka inträffade vid Kungsgatan i höjd med Resecentrum och korsningen med Bangårdsgatan. Totalt tre bilar var inblandade, enligt polisen i Uppsala län ska två av bilarna väntat vid rött ljus när den tredje körde in i de stillastående bilarna.

 

20597780 10155097646239081 1183611047 o
Foto: Peter Bohlin


Enligt uppgift ska fem personer
ha förts till Akademiska sjukhuset med ambulans, en av de som fördes till sjukhuset ska ha varit ett barn. Det är oklart hur skadade personerna är.

 

20615249 10155097644319081 1659954352 o

Foto: Peter Bohlin

 

Två av bilarna bärgades från platsen. I samband med bärgningsarbetet stängdes delar av Kungsgatan av och trafiken fick ledas om förbi olycksplatsen. Föraren av den bil som körde in i de stillastående bilarna har delgivits misstanke om grov vårdslöshet i trafik.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.