Skriv ut denna sida
En person har skjutits i bostadsområdet Gränby under lördagskvällen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En person har skjutits i bostadsområdet Gränby under lördagskvällen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Man skjuten i Uppsala

2017-02-26 - 01:10

En man i 20-årsåldern har under lördagskvällen blivit skjuten i Gränby, enligt uppgifter ska tio polispatruller jaga flera gärningsmän för händelsen.

 

En man i 20-årsåldern har förts till Akademiska Sjukhuset sedan han blivit skjuten i foten av okända gärningsmän. Det var vid 21:30 tiden på lördagskvällen som händelsen inträffade på Blixtgatan i Gränby.

 

Enligt vittnesuppgifter rör det sig om mellan 2-4 personer som har lämnat platsen till fots. Ett tiotal polispatruller är enligt uppgifter i Aftonbladets webupplaga involverade i sökandet av gärningsmännen.

 

Arbetet med att "säkra" brottsplatsen pågår och dörrknackning genomförs för att söka efter vittnesuppgifter till händelsen. Polisen är angelägna om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser skriver man på sin hemsida.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.