Skriv ut denna sida
En person skadades allvarligt efter en knivattack. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En person skadades allvarligt efter en knivattack. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

En person allvarlig knivskuren på Fyristorg

2016-07-06 - 07:21

En man i 25-årsåldern blev natten mot onsdag allvarligt knivhuggen på Fyristorg i Uppsala, två män har gripits för mordförsök.

 

Det var strax före klockan 03 i morse som en man i 25-årsåldern attackerades av två personer på Fyristorg. Mannen knivhöggs i ansiktet, buken samt i ryggen och fördes allvarligt skadad till Akademiska sjukhuset.

 

Två personer i 30-årsåldern greps i samband med händelsen och sitter nu anhållna misstänkta för mordförsök. De gripna personerna kommer att höras under dagen, en av dem är enligt uppgift fortfarande oidentifierad.

 

Angreppet betecknas som avanligt brutalt och den skadade mannens tillstånd betecknas som allvarligt.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.