Skriv ut denna sida
Tre rån skedde på söndagen i Uppsala, vid ett av dem användes en pistol, och ett annat en kniv. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Tre rån skedde på söndagen i Uppsala, vid ett av dem användes en pistol, och ett annat en kniv. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Rullstolsburen och ytterligare två rånades i Uppsala

2015-11-09 - 01:05

En rullstolsburen kvinna blev på söndagen rånad av fyra gärningsmän i Sävja, det och ytterligare två rån skedde i Uppsala på söndagen.

 

En rullstolsburen kvinna rånades under knivhot av fyra gärningsmän i stadsdelen Sävja vid lunchtid på söndagen. Rånarna tilltvingade sig kvinnans plånbok samtidigt som hon fick några rispor från kniven på sin hand. Ingen av gärningsmännen hade gripits vid 18-tiden på söndagkvällen.

 

Vid 17-tiden på söndagen fick polisen in larm om ytterligare ett rån. En person blev under pistolhot rånad på sin bil, en svart Audi Q3 i stadsdelen Flogsta. Rånaren försvann sedan med bilen i okänd riktning uppger polisen i Uppsala län.

 

En kvart senare, vid 17:12 fick polisen in ytterligare ett rån-larm. En person blev rånad på sin cykel av en ensam gärningsman i Gottsunda. Gärningsmannen hade enligt uppgift "boxat" till anmälarens huvud och kropp samtidigt som han tog cykeln. Det finns inga uppgifter om att någon har gripits för dådet.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.