Skriv ut denna sida
Tre rån skedde på söndagen i Uppsala, vid ett av dem användes en pistol, och ett annat en kniv. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Tre rån skedde på söndagen i Uppsala, vid ett av dem användes en pistol, och ett annat en kniv. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Rullstolsburen och ytterligare två rånades i Uppsala

2015-11-09 - 01:05

En rullstolsburen kvinna blev på söndagen rånad av fyra gärningsmän i Sävja, det och ytterligare två rån skedde i Uppsala på söndagen.

 

En rullstolsburen kvinna rånades under knivhot av fyra gärningsmän i stadsdelen Sävja vid lunchtid på söndagen. Rånarna tilltvingade sig kvinnans plånbok samtidigt som hon fick några rispor från kniven på sin hand. Ingen av gärningsmännen hade gripits vid 18-tiden på söndagkvällen.

 

Vid 17-tiden på söndagen fick polisen in larm om ytterligare ett rån. En person blev under pistolhot rånad på sin bil, en svart Audi Q3 i stadsdelen Flogsta. Rånaren försvann sedan med bilen i okänd riktning uppger polisen i Uppsala län.

 

En kvart senare, vid 17:12 fick polisen in ytterligare ett rån-larm. En person blev rånad på sin cykel av en ensam gärningsman i Gottsunda. Gärningsmannen hade enligt uppgift "boxat" till anmälarens huvud och kropp samtidigt som han tog cykeln. Det finns inga uppgifter om att någon har gripits för dådet.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.