Skriv ut denna sida

Utsatt skola återigen drabbad av fönsterkrossning

2015-10-15 - 14:20

Ett stort antal fönster krossades under onsdagskvällen på högstadieskolan i Ärentuna, det är andra gången på en vecka som skolan utsätts för skadegörelse.

 

Det var vid 23-tiden på onsdagkvällen som polisen kallades till Ärentunaskolan i Storvreta, när man kom till platsen upptäcktes att ett stort antal fönster krossats, rapporterar SVT Uppsala.

 

Totalt har 14 fönster krossats, det är tredje gången den här veckan som skolan utsatts för skadegörelse. Natten mot måndagen hade okända gärningsmän tagit sig in i lokalerna och stulit nycklar och bussbiljetter.

 

Natten mot tisdagen hade man återigen haft besök, den gången slogs 25 fönsterrutor sönder och inventarier förstördes.

 

Polisen har enligt SVT Uppsala säkrat spår, men ingen är i nuläget misstänkt för brottet.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.

En bilförare i 35-årsåldern är misstänkt för rattonykterhet efter en singelolycka strax utanför Järlåsa på måndagkvällen.

Tre kroppar hittades i en brinnande bil i närheten av Skogsvallens IP i Storvreta under torsdagskvällen, det var under släckningsarbetet som räddningstjänsten upptäckte de tre kropparna.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.