Skriv ut denna sida
En 19-årig man försökte köra på poliserna. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En 19-årig man försökte köra på poliserna. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Försökte köra på polis, sen simma ifrån dem

2015-10-10 - 22:18

En 19-årig man är misstänkt för försök till grov misshandel sedan han först försökt att köra på en polis och senare också försökt att fly genom att simma över Fyrisån.

 

En förare som via sitt trafikbeteende var utlarmad hos polisen blev återigen aktuell när bilen dök upp vid Biltema på lördagen och på nytt framförs på ett anmärkningsvärt sätt. En polispatrull som mötte bilen vände om för att stoppa bilen och kontrollera föraren.

 

Patrullen stannar vid en korsning och och en av poliserna klev ut för att stoppa bilisten, när bilisten ser polismannen försöker han smita från platsen och ska i samband med detta "försökt köra på poliserna".

 

Efter ett kortare förföljande tog färden stopp nere vid Fyrisån, föraren springer enligt poilsen ner till ån och försöker simma över den den i sitt försök att komma undan. Kort efter förarens simtur grips denne på andra sidan ån.

 

Den 19-årige föraren är misstänkt för försök till grov misshandel, men även för en mängd trafikbrott. Mannens bil togs i beslag uppger Uppsalapolisen, mannen frigavs efter förhör.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.