Skriv ut denna sida

Får ersättning efter oprovocerad attack från en polishund

2015-09-25 - 05:34

En kvinna som oförskyllt attackerades av en polishund och blev biten i magen får nu ersättning från polismyndigheten i Uppsala.

 

Det var i början av juni 2015 som kvinnan satt vid en busshållplats i Uppsala och väntade på bussen. Hon såg en lös hund komma emot henne och utan anledning angrep henne och flera gånger, dels i magen men också i underarmen.

 

Det var en av polisens tjänstehundar som angrep kvinnan, enligt polisens yttrande har hunden uppfattat kvinnan som ett hot mot sin förare och försvarat denne.

 

Kvinnan har i sin framställan bland annat begärt ersättning för sveda och värk samt kränkning, utöver det har hon begärt ersättning för bland annat kläder som bitits sönder. Sammanlagt har kvinnan begärt 21.724 kronor i ersättning.

 

Polismyndighetens rättsavdelning har nu beslutat att utge en ersättning på totalt 4 727 kronor till den drabbade kvinnan.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under polis, polishund, uppsala, attack, bett

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.