Skriv ut denna sida
En man i Sunnersta höggs med kniv i huvudet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En man i Sunnersta höggs med kniv i huvudet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Man knivhuggen i huvudet i Sunnersta

2015-08-17 - 02:24

En 60-årig man boende i Sunnersta knivhöggs på söndagskvällen i huvudet, mannens fru är gripen för gärningen och är misstänkt för mordförsök.

 

Det var strax efter 22-tiden som polisen fick larm till en bostad i Sunnersta där en knivattack inträffat. När polisen kom till platsen anträffas mannen som fördes med ambulans till Akademiska sukhuset. Mannens fru som är 55 år och befinner sig i bostaden och grips misstänkt för gärningen.

 

I ett inledande skeende visste man inte hur allvarligt skadad mannen var, kvinnan som greps är misstänkt för brottsrubriceringen mord- alternativt dråpförsök.

 

Vid 01.30 meddelade polisen att tre personer, två kvinnor och en man hämtats in till förhör. De är inte misstänkta för något brott i nuläget men polisen vill inte kommentera vad förhören handlar om.

 

Den kvinna som är misstänkt för brottet hade vid 01.30 ej förhörts ännu. Den skadade mannen som endast fått ytliga skador har efter omplåstring fått lämna sjukhuset. Brottsplatsen är avspärrad meddelar polisen som kommer att göra en brottsplatsundersökning senare under måndagen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.