Skriv ut denna sida
En man i Sunnersta höggs med kniv i huvudet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En man i Sunnersta höggs med kniv i huvudet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Man knivhuggen i huvudet i Sunnersta

2015-08-17 - 02:24

En 60-årig man boende i Sunnersta knivhöggs på söndagskvällen i huvudet, mannens fru är gripen för gärningen och är misstänkt för mordförsök.

 

Det var strax efter 22-tiden som polisen fick larm till en bostad i Sunnersta där en knivattack inträffat. När polisen kom till platsen anträffas mannen som fördes med ambulans till Akademiska sukhuset. Mannens fru som är 55 år och befinner sig i bostaden och grips misstänkt för gärningen.

 

I ett inledande skeende visste man inte hur allvarligt skadad mannen var, kvinnan som greps är misstänkt för brottsrubriceringen mord- alternativt dråpförsök.

 

Vid 01.30 meddelade polisen att tre personer, två kvinnor och en man hämtats in till förhör. De är inte misstänkta för något brott i nuläget men polisen vill inte kommentera vad förhören handlar om.

 

Den kvinna som är misstänkt för brottet hade vid 01.30 ej förhörts ännu. Den skadade mannen som endast fått ytliga skador har efter omplåstring fått lämna sjukhuset. Brottsplatsen är avspärrad meddelar polisen som kommer att göra en brottsplatsundersökning senare under måndagen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En väktare på IKEA i Uppsala skadade ett finger i samband med en konflikt på IKEA-parkeringen, gärningsmännen eftersöks nu av polisen.

Sju fordon varav en lätt lastbil sattes under tisdagskvällen i brand på Kvarntorget i Uppsala. I samband med bränderna ska ett ungdomsgäng ha setts fly från platsen.

En 17-årig man avled på Akademiska sjukhuset efter att ha blivit svårt misshandlad med tillhyggen på en plats i stadsdelen Kvarngärdet i Uppsala.

Ett äldre par i 80- respektive 90-årsåldern bestals på två guldringar av en främmande man på Fredrika Bremersgatan.

Räddningstjänsten larmades under torsdagskvällen till ett bostadshus i Gränby sedan boende sett kraftig rök komma ut från vindsvåningen.

En man i 20-årsåldern skadades i samband med en skottlossning i stadsdelen Valsätra under tisdagskvällen. Mannen kunde ta sig till Akademiska sjukhuset på egen hand.

En stor polisinsats pågår i Gränby efter en skottlossning tidigare under kvällen, en boende i området som Uppsalanyheter talat med säger att hon hörde tre skott.

En kraftig explosion följt av en brand i lokalen Orient Livs skedde vid 23:30 på Kvarntorget i Uppsala, flera bilar skadades av tryckvågen och flygande delar från explosionen.

En kraftig explosion har inträffat på Valthornsvägen i Gottsunda, enligt obekräftade uppgifter ska det vara "gamla försäkringskassans lokaler" som har sprängts, även flera fönsterrutor på Kyrkan skall ha gått sönder.

Restaurangbåten Skeppet, eller Graceland som den tidigare hetter sjönk under tisdagsmorgonen till botten i Uppsala Hamn. För snart 17 år sedan var skeppet på väg att sjunka i Visby hamn.