Skriv ut denna sida
En man i Sunnersta höggs med kniv i huvudet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En man i Sunnersta höggs med kniv i huvudet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Man knivhuggen i huvudet i Sunnersta

2015-08-17 - 02:24

En 60-årig man boende i Sunnersta knivhöggs på söndagskvällen i huvudet, mannens fru är gripen för gärningen och är misstänkt för mordförsök.

 

Det var strax efter 22-tiden som polisen fick larm till en bostad i Sunnersta där en knivattack inträffat. När polisen kom till platsen anträffas mannen som fördes med ambulans till Akademiska sukhuset. Mannens fru som är 55 år och befinner sig i bostaden och grips misstänkt för gärningen.

 

I ett inledande skeende visste man inte hur allvarligt skadad mannen var, kvinnan som greps är misstänkt för brottsrubriceringen mord- alternativt dråpförsök.

 

Vid 01.30 meddelade polisen att tre personer, två kvinnor och en man hämtats in till förhör. De är inte misstänkta för något brott i nuläget men polisen vill inte kommentera vad förhören handlar om.

 

Den kvinna som är misstänkt för brottet hade vid 01.30 ej förhörts ännu. Den skadade mannen som endast fått ytliga skador har efter omplåstring fått lämna sjukhuset. Brottsplatsen är avspärrad meddelar polisen som kommer att göra en brottsplatsundersökning senare under måndagen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.

Flera personer ringde vid 21:38 till Polisen sedan man hört skottlossning på Levertinsgatan i Uppsala, när polis och ambulans kom till platsen ska man ha hittat två skadade personer som fördes till sjukhus.

Två män varav minst en enligt uppgift ska ha varit beväpnad med pistol rånade strax före klockan Subway på Fyrislundsgatan i Uppsala.

Natten mot måndagen totalförstördes Gottsundaskolan i en anlagd brand, nu skriver en av de misstänka tonårstjejerna på sin snapchat om vad som hände.

Drygt fyrahundra elever står utan skola efter måndagmorgonens storbrand i Gottsundaskolan. Två flickor som båda är under femton år har gripits misstänkta för grov mordbrand.

En väktare på IKEA i Uppsala skadade ett finger i samband med en konflikt på IKEA-parkeringen, gärningsmännen eftersöks nu av polisen.