Skriv ut denna sida
En 46-årig man är misstänkt för mord på sin nioåriga dotter. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En 46-årig man är misstänkt för mord på sin nioåriga dotter. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Misstänkt för mord på sin egen dotter

2015-07-10 - 03:03

En kvinna och hennes nioåriga dotter fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset på torsdagen sedan båda hade blivit knivskurna av en 46-årig man. Flickan avled senare på sjukhuset.

 

Det var vid halv fyra på torsdageftermiddagen som sjukvårdens larmcentral kontaktade polisen och larmade om en pågående misshandel på Päronvägen i Bålsta, flera polispatruller skickades till platsen.

 

På platsen konstaterades att en kvinna och en nioårig flicka blivit knivskurna av en 46 årig man som befann sig i bostaden. Mannen som är far till flickan greps och fördes till polishuset i Uppsala. Vid 17.00-tiden informerades polisen om att flickan hade avlidit av skadorna.

 

Vid 20-tiden var polisen förtegen om händelsen då det förelåg mycket oklara omständigheter och motiv kring händelsen och lämnar därför inga fler uppgifter tills vidare.

 

Uppgifter gör dock gällande att mannen sökt psykiatrisk vård i Uppsala samma dag men nekats av sjukvården. Varför är dock oklart, mannen ska sedan ha åkt tillbaka hem och utfört gärningen. Den skadade kvinnan som också är flickans mamma ska nyligen ha separerat från den 46-årige mannen.

 

Mannen som tidigare är ostraffad misstänks för mord och mordförsök.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.