Skriv ut denna sida
Mc-föraren fördes till sjuhus med helikopter. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Mc-föraren fördes till sjuhus med helikopter. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Mc-förare smet från polisen, körde av vägen

2015-07-06 - 23:53

En motorcykelförare i 40-års åldern fördes till Akademiska sjukhuset med helikopter sedan han försökt köra ifrån polisen och tappat kontroll över sitt fordon.

 

Den 40-årige mannen körde förbi en motorcykelpolis i mycket hög hastighet på väg 272, polisen bestämde sig för att köra efter men tappade efter en stund motorcykeln ur sikte.

 

Polisen kallade in förstärkningar och fick något senare in ett larm om att en motorcykel kört av vägen i närheten av Östervåla. När polisen anländer visar det sig att det är den eftersökta motorcyklisten som kört av vägen.

 

Föraren som hade flygit av sin motorcykel klagade över smärtor i benet och fördes med helikopter till Akademiska sjukhuset. Enligt uppgift ska både motorcykelföraren och den efterföljande polisen ha framfört sina motorcyklar med mycket hög hastighet.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.

En bilförare i 35-årsåldern är misstänkt för rattonykterhet efter en singelolycka strax utanför Järlåsa på måndagkvällen.