Skriv ut denna sida
Nio personer är misstänkta för "ringa narkotikabrott" efter narkotikaspaning. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Nio personer är misstänkta för "ringa narkotikabrott" efter narkotikaspaning. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Ungdomar greps vid narkotikaspaning

2015-03-24 - 05:43

Polisen grep ett flertal ungdomar i samband med en insats vid Resecentrum på måndagskvällen, den yngsta som greps var förr-97.

 

Flera patruller spanade på måndagkvällen i och omkring Resecentrum i Uppsala, det var en riktad insats mot narkotika och totalt är nio misstänkta för ringa narkotikabrott.

 

Nio personer medtogs till polisstationen för provtagning och vidare utredning, samtliga är runt 20-årsåldern, den yngsta ett par år yngre. Polisen arbetar enligt ett ledningssbeslut för att motverka kriminella rörelser vid Resecentrum i Uppsala.

 

Ingen av de misstänkta är ännu gripen för något brott.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.