Skriv ut denna sida
Polisen drog igång ett stort räddningspådrag i Årsta. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Polisen drog igång ett stort räddningspådrag i Årsta. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Ett barn kvar i lägenhet när kvinna flydde från ex-man

2014-09-08 - 06:42

En kvinna flydde från en lägenhet natten mot måndagen sedan hennes ex-man kommit dit och hotat henne, kvinnan fick med sig ett av sina två barn när hon flydde.

 

Flera medier, däribland UNT och P4 Uppland rapporterar om en kvinna som blivit hotad av sin ex-man i en lägenhet i Årsta. Kvinnan tvingade att ta till flykten men fick bara med sig ett av sina två barn.

 

Mannen som är i 50-årsåldern stängde in sig i lägenheten tillsammans med det treåriga barnet och polisen drog igång en stor räddningsinsats då man misstänkte att mannen tagit teeåringen som gisslan.

 

Efter ett par timmar greps mannen, allt gick lugnt till och ingen kom till skada i samband med händelsen.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.