Skriv ut denna sida

Polisjakten slutade i villaträdgård

2014-06-17 - 09:32

En polisbil som jagade en personbil fick problem med bilen och jakten slutade i en villaträdgård för polisbilens del.

 

Räddningstjänst larmades tidigt på tisdagsmorgonen till en adress i Gamla Uppsala, en polisbil hade hamnat i en villaträdgård efter en kortare biljakt. En av poliserna fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset med nacksmärtor.

 

Upprinnelsen till händelsen var att en personbil som skulle kontrolleras vägrade att stanna och en kortare biljakt uppstod. Polisbilen fick problem och svängde av för tidigt i en korsning och hamnade i en villaträdgård.

 

Personbilen som man försökte få stopp kunde dock stoppas och de tre personer som färdades i den misstänks för att vara narkotikapåverkade. Föraren misstänks för drograttfylleri och diverse trafikbrott.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.

Flera personer ringde vid 21:38 till Polisen sedan man hört skottlossning på Levertinsgatan i Uppsala, när polis och ambulans kom till platsen ska man ha hittat två skadade personer som fördes till sjukhus.

Två män varav minst en enligt uppgift ska ha varit beväpnad med pistol rånade strax före klockan Subway på Fyrislundsgatan i Uppsala.

Natten mot måndagen totalförstördes Gottsundaskolan i en anlagd brand, nu skriver en av de misstänka tonårstjejerna på sin snapchat om vad som hände.

Drygt fyrahundra elever står utan skola efter måndagmorgonens storbrand i Gottsundaskolan. Två flickor som båda är under femton år har gripits misstänkta för grov mordbrand.