Skriv ut denna sida
Två greps efter brand i en butik på Bandstolsvägen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Två greps efter brand i en butik på Bandstolsvägen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Två gripna för mordbrand i Valsätra

2014-04-30 - 06:27

Två män greps efter hundspårning misstänkta för en brand i en livsmedelsbutik på Bandstolsvägen i Valsätra.

 

Det var vid 01-tiden natten mot onsdagen som räddningstjänst och polis larmades till en butik på Bandstolsvägen, väl där ser man att en ruta är krossad och att det brann inne i butiken.

 

Efter vittnesuppgifter och hundspårning kunde två män gripas misstänkta för dådet cirka en timme senare. De två gripna männen är 20 och 24 år gamla.

 

En pizzeria som ligger i samma hus har fått rökskador.

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.

En bilförare i 35-årsåldern är misstänkt för rattonykterhet efter en singelolycka strax utanför Järlåsa på måndagkvällen.

Tre kroppar hittades i en brinnande bil i närheten av Skogsvallens IP i Storvreta under torsdagskvällen, det var under släckningsarbetet som räddningstjänsten upptäckte de tre kropparna.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.