Skriv ut denna sida

Privatpersoner belönas för civilkurage

2013-01-10 - 15:39

Polisen belönar 24 personer för att man genom civilkurage hjälpt till att lösa eller avvärja brott och olyckor.

I morgon fredag den 11 januari kommer polisen att belöna 24 personer vid en ceremoni i polishuset i Uppsala. De som belönas har alla visat civilkurage och rådigt agerande i samband med olika brott och olyckor skriver polisen på sin facebooksida.

 

Bland annat kommer tre män som agerat rådigt i samband med villabranden i Torkelsbo i november 2012 att belönas. En civilperson har bidragit till att en rattfyllerist har kunnat gripas och vid ett annat tillfälle har en pågående misshandel kunnat avbrytas genom ingripande från två civilpersoner. En man räddades till livet vid järnvägsövergången på S:t Olofsgatan i Uppsala.


- Deras iakttagelser och mod har bidragit till att skyldiga har kunnat identifieras, gripas och dömas, men även människoliv har kunnat räddas säger Uppsalapolisen på sin facebooksida.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.