Skriv ut denna sida
Halkan är tillbaka i Uppsala (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Halkan är tillbaka i Uppsala (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Många olyckor i Uppland

2014-02-20 - 13:10

Flera personer fördes till sjukhus efter en trafikolycka i korsningen mellan Norbyvägen och Vårdsätravägen, det hala väglaget har orsakat flera olyckor runt Uppland.

 

På förmiddagen fördes en person till sjukhus efter en avåkning i Björklinge, bilen skall ha voltat och föraren fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset med okända skador.

 

Flera avåkningar har skett under morgonen och förmiddagen till följd av snöfallet som dragit in över Uppland. Det är mycket halt på sina ställen enligt polis och räddningstjänst.

 

Vid trafikolyckan i korsningen Norbyvägen och Vårdsätravägen strax före lunchtid tvingades räddningstjänsten att klippa upp bilarna för att ta ut de två förarna plus en passagerare. En av förarna klagade över ryggont efter olyckan.

 

En bil skall enligt uppgifter ha kört in i en stolpe på Övre Slottsgatan, det är okänt om någon har skadats vid olyckan.

 

Även busstrafiken drabbas av halkan, bland annat är UL:s busslinje 111 inställd mellan hållplatserna Lövstalöt Pionvägen till Bälinge centrum, turen är indragen i båda riktningarna och vänder vid Pionvägen i Lövstalöt tillbaka till Uppsala.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.