Skriv ut denna sida
Halkan är tillbaka i Uppsala (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Halkan är tillbaka i Uppsala (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Många olyckor i Uppland

2014-02-20 - 13:10

Flera personer fördes till sjukhus efter en trafikolycka i korsningen mellan Norbyvägen och Vårdsätravägen, det hala väglaget har orsakat flera olyckor runt Uppland.

 

På förmiddagen fördes en person till sjukhus efter en avåkning i Björklinge, bilen skall ha voltat och föraren fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset med okända skador.

 

Flera avåkningar har skett under morgonen och förmiddagen till följd av snöfallet som dragit in över Uppland. Det är mycket halt på sina ställen enligt polis och räddningstjänst.

 

Vid trafikolyckan i korsningen Norbyvägen och Vårdsätravägen strax före lunchtid tvingades räddningstjänsten att klippa upp bilarna för att ta ut de två förarna plus en passagerare. En av förarna klagade över ryggont efter olyckan.

 

En bil skall enligt uppgifter ha kört in i en stolpe på Övre Slottsgatan, det är okänt om någon har skadats vid olyckan.

 

Även busstrafiken drabbas av halkan, bland annat är UL:s busslinje 111 inställd mellan hållplatserna Lövstalöt Pionvägen till Bälinge centrum, turen är indragen i båda riktningarna och vänder vid Pionvägen i Lövstalöt tillbaka till Uppsala.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.