Skriv ut denna sida

Påkörd på övergångsställe

2013-11-04 - 20:33

En kvinna i 30-årsåldern blev vid 19-tiden påkörd på ett övergångsställe i Årsta, hon fördes i ambulans till Akademiska sjukhuset.

 

Det var i korsningen Fyrislundsgatan och Snickargatan som kvinnan blev påkörd av en bil. Olyckan skedde på ett övergångsställe där hon skulle korsa gatan. Enligt vittnen till händelsen skall den påkörda kvinnan ha varit väldigt mörkt klädd.

 

Kvinnan fick snabbt hjälp av undersköterskan Jenny som satt i en av bilarna bakom händelsen, hon kunde snabbt ge hjälp och instruktioner i väntan på ambulans.

- Jag flög ur bilen för att se över händelsen, hon andades tungt men jag fick kontakt med henne och instruerade en kvinna som redan ringt till ambulans att placera ut varningstrianglar, berättar Jenny för Uppsalanyheter.

 

Det är okänt hur allvarliga skador som kvinnan fått, hon fördes till sjukhus i ambulans.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.

En bilförare i 35-årsåldern är misstänkt för rattonykterhet efter en singelolycka strax utanför Järlåsa på måndagkvällen.

Tre kroppar hittades i en brinnande bil i närheten av Skogsvallens IP i Storvreta under torsdagskvällen, det var under släckningsarbetet som räddningstjänsten upptäckte de tre kropparna.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.