Skriv ut denna sida
Räddningstjänsten fick rycka ut till två soprumsbränder. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Räddningstjänsten fick rycka ut till två soprumsbränder. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Två soprumsbränder på lördagkvällen

2013-11-03 - 00:51

Två soprumsbränder startade i Malma Backe och Peterson-Bergers väg med endast tjugo minuters mellanrum under lördagskvällen.

 

Klockan 22,30 fick räddningstjänsten larm om den första branden, det var i ett mindre soprum på en adress i Malma Backe. Soprummet var ihopbyggt med en garagelänga och en viss spridningsrisk fanns enligt polisen.

 

Räddningstjänsten kunde släcka branden och polis har varit på plats och tagit upp en anmälan. Det är oklart hur branden har startat.

 

Ytterligare en soprumsbrand kort senare

Klockan 22,50 kommer ett nytt larm om en brand i ett soprum, nu i Gottsunda. Det är ett soprum på Peterson-Bergers väg som brinner, hur branden har uppstått är okänt. Ingen har kommit till skada och branden är släckt av räddningstjänsten.

 

Kvällens bränder är två i raden av flera soprumsbränder den senaste tiden. Om kvällens bränder har något samband med de tidigare är oklart.

 

Moped brann i Årsta

Tidigare på lördagkvällen, vid 17-tiden fick räddningstjänsten även rycka ut till en moped som brann på parkeringen utanför Årstaskolan. Det är andra gången den här veckan som en moped brinner i Uppsala, i onsdags tände några ungdomar eld på en moped på Rackarbergsgatan.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.