Skriv ut denna sida

Lastbil körde in i bro - välte

2013-09-03 - 12:01

Tidigt på tisdagmorgonen körde en lastbil in i järnvägsbron över Gamla Uppsalagatan.

 

Lastbilen var en så kallad containerbil och på flaket fanns en container som inte gick under järnvägsviadukten. Resultatet blev att lastbilen välte, två personer som färdades i lastbilen skall enligt uppgifter inte ha skadats allvarligt och kunde ta sig ur bilen på egen hand.

 

Enligt räddningstjänsten var det besvärligt arbete med att bärga lastbilen som orsakade totalstopp på Gamla Uppsalagatan men även för tågtrafiken som fick ställa in flera tåg.

 

Sedan drygt en timme tillbaka skall trafiken gå normalt igen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.