Skriv ut denna sida
Polis kallades till Bauhaus i Boländerna (Foto Niclas Rhodin) Polis kallades till Bauhaus i Boländerna (Foto Niclas Rhodin)

Poliskollen Luciadagen

2012-12-14 - 07:21

Luciadagen i Uppsala förlöpte relativt lugnt, bland rapporteringen märks en biljakt, rån, snatteri och en olycka med stopp i tågtrafiken som följd.

En medelålders man greps i Nyby efter att ha sladdat in med sin bil i en snövall, mannen är misstänkt för rattfylleri och togs med för provtagning. En polispatrull som skulle kontrollera en bil vid Flogsta på torsdageftermiddagen blev frånåkta. I den flyende bilen färdades fyra män som greps när bilen stoppades på Danmarks Gärde då flera polispatruller anslutit. En olycka inträffade strax innan järnvägsövergången vid Börjegatan, all tågtrafik mellan Sala och Uppsala stod stilla under kvällen.

Polis kallades till Bauhaus i Boländerna (Bilden) sedan personal misstänkt att en kund snattat, polisen grep personen och förhörde personalen. Det är dock oklart om något brott har begåtts i skrivande stund.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.