Skriv ut denna sida
Mårten Andersson som kung i föreställningen Hybris. (Foto: Jeppe Gustafsson) Mårten Andersson som kung i föreställningen Hybris. (Foto: Jeppe Gustafsson)

Hybris, vårturnén avslutas i Uppsala

2016-04-27 - 09:41

Omskrivna och hyllade komikern Mårten Andersson avslutar sin vårturné "Hybris" på UKK i Uppsala fredag den 29 april.

 

Den 20 februari hade Mårten Andersson premiär i Stockholm med "Hybris", sedan dess har föreställningen spelats runt om i Sverige för att nu på fredag avslutas på Uppsala Konsert&Kongress.

 

För ett år sedan turnerade Mårten Andersson med sin hyllade ståupshow "Under ytan" och uppföljaren "Hybris" har liksom "Under ytan" hyllats stort av både publik och recensenter. När Andersson nu avslutar turnén i Uppsala är det den 20:e föreställningen.

 

Enligt Mårten Andersson blir alla självgodare och mer självupptagna, VI-samhället har blivit mer ett JAG-samhälle.

- Det finns en anledning till att vi har TVÅ öron och EN mun tror jag. Att både gå på djupet med och skoja kring varför och konsekvenserna av det känns både väldigt i tiden och enormt kul och spännande, säger Mårten Andersson

 

Hybris är en generell och lättsam betraktelse av fenomenet HYBRIS, något som Mårten Andersson kallar vår tids nya folksjukdom.

 

Från föreställningen utlovas, imitationer, sprituella betraktelser, publikinteraktion och en hel del inspirerande tankar - och en stor mängd hybris.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För ett år sedan lämnade Nanna Sveinsdóttir Uppsala för att leva sin dröm på Borgholm. Nu är hon dock tillbaka i Uppsala och förbereder sig för en operation i Barcelona. Nu på lördag ställer lokala artister upp och genomför en stödgala på BJ till förmån för Nanna.

För en vecka sedan öppnade Nordisk Films nya biograf i Uppsala. Man hittar den i Gränbystaden (Gränby Centrum) södra entrén. Ledordet är "Lyx på alla rader" och det är verkligen extra lyxigt.

Lördag den 2 juni är hon tillbaka, DJ Gloria kommer till Katalin efter sin succéfyllda turné i Sverige.

Oslipat tar sig an det heligaste av det heligaste och pratar onsdagen den 7 mars om religion! Sakralt, allvarligt och djävligt roligt!

Just nu (t.o.m. torsdag) ställer Uppsalakonstnären Catarina Kylberg ut på Galleri Uppsala. Det som lockade iväg mig till denna utställningen var en vad hon kallar "må-bra-tavla" jag såg på facebook.

The most wuthering heights day ever, den årliga dansen i rött genomfördes på lördagen i Gamla Uppsala.

Vid en tillställning på Flustrets balkong utsågs Lisa Anckarman till Uppsalas mest profilstarka personen under 30 år gammal.

Uppsalanyheters fotograf Fredrik Bolander bjuder på ett bildsvep från den första av två dagar på Kulturernas Karneval i Uppsala.

På lördag är det premiär på Reginateatern för GUCs tredje upplaga av Grease, senast man satte upp den var 2011 men nu spelas den med en helt ny ensemble bestående av elever från GUCs dans- teater- och musiklinjer. 

Det blev stor succé och fullsatt på Katalin när "DJ Gloria" hade premiär med sitt "50+ disco" biljettförsäljningen till de kommande danskvällarna skvallrar också om fortsatt succé i mars och maj.