Skriv ut denna sida
Yohio som prins i musikalen Snövit. (Foto: Morgan Jansson) Yohio som prins i musikalen Snövit. (Foto: Morgan Jansson)

Yohio den stora stjärnan i rollen som prins

2016-01-31 - 18:28

I helgen spelades musikalen Snövit av Dröse&Norberg inför tre utsålda föreställningar på UKK i Uppsala. Bland flera huvudrollsinnehavare så är det Yohio som publiken tycker är den stora stjärnan, trots en relativt liten roll i produktionen.

Det är en stark rollista som regissören Robert Dröse och producenten Anna Norberg samlat ihop med Nanne Grönvall som den vackra men elaka drottningen, Niclas Wahlgren som Härolden och en av dvärgarna, samt unga Ellen Bergström som snövit. I den relativt lilla men ack så viktiga rollen som prinsen ser vi kanske den största stjärnan av dem alla, Yohio.

Alla som kan bröderna Grimms saga om Snövit och de sju dvärgarna har ju koll på själva berättelsen, produktionen är moderniserad och bjuder på en hel del överraskningar då man har tagit ut svängarna lite utan att det blir för mycket.

- Vi har haft en ganska lång förberedelsetid, bland annat så repade vi i ungefär fem veckor, berättar produktionsledaren Madde Wallqvist som varit med på hela resan från skissning och tillverkning av de fantasifulla dräkterna till dagens 42:a föreställning som genomfördes i Uppsala.

5D3 0078-copy-UN

Prinsen, utanför dvärgarnas hus. (Foto: Morgan Jansson)

 

Sverigeturnén startade den 10 jan i Linköping och avslutas i Malmö i slutet av maj, men produktionen har varit igång sedan november bland annat på Maxim i Stockholm, vi på Uppsalanyheter träffade musikaldebutanten Yohio efter en av dagens två föreställningar på Uppsala Konsert & Kongress.

Du spelar en självupptagen personlighet som är lite dryg, något som såg så naturligt ut för dig, hur är det att spela rollen?

- Jag har fått jobba med den sidan för att få fram det i den här karaktären, berättar Yohio och menar att det inte alls var naturligt för honom.

Kommer vi att få se dig i fler musikaler efter Snövit, eller kommer du bara att ägna dig åt din "vanliga" musikkarriär?

- Det kan nog bli fler musikaler i framtiden men jag kommer nog inte att hålla på med det hela året, det är så mycket som jag vill göra.

7D2 3005-copy-UN

Prinsen, vid den förgiftade Snövit som spelas av Ellen Bergström. (Foto: Morgan Jansson)

 

Yohio har många strängar på sin lyra, förutom musiken och sin roll i dagens musikal har han haft en roll i TV-serien "Jordskott" dessutom skriver han en roman som blir den första i en bokserie som han håller på med sedan ett par år tillbaka. Han håller också på med sin nästa japanska skiva som han hoppas ska komma ut före årsskiftet.

Om det blir fler musikaler med stjärnan återstår alltså att se, men den som vill se Yohio och Musikalen Snövit får många chanser då Sverigeturnén fortsätter under april och maj med en "omstart" på UKK i Uppsala den 7 april. Något uppehåll är det dock inte tal om för under februari och mars kommer musikalen att framföras på Maxim och Annexet i Stockholm, berättar produktionsledaren Madde Wallqvist avslutningsvis.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För ett år sedan lämnade Nanna Sveinsdóttir Uppsala för att leva sin dröm på Borgholm. Nu är hon dock tillbaka i Uppsala och förbereder sig för en operation i Barcelona. Nu på lördag ställer lokala artister upp och genomför en stödgala på BJ till förmån för Nanna.

För en vecka sedan öppnade Nordisk Films nya biograf i Uppsala. Man hittar den i Gränbystaden (Gränby Centrum) södra entrén. Ledordet är "Lyx på alla rader" och det är verkligen extra lyxigt.

Lördag den 2 juni är hon tillbaka, DJ Gloria kommer till Katalin efter sin succéfyllda turné i Sverige.

Oslipat tar sig an det heligaste av det heligaste och pratar onsdagen den 7 mars om religion! Sakralt, allvarligt och djävligt roligt!

Just nu (t.o.m. torsdag) ställer Uppsalakonstnären Catarina Kylberg ut på Galleri Uppsala. Det som lockade iväg mig till denna utställningen var en vad hon kallar "må-bra-tavla" jag såg på facebook.

The most wuthering heights day ever, den årliga dansen i rött genomfördes på lördagen i Gamla Uppsala.

Vid en tillställning på Flustrets balkong utsågs Lisa Anckarman till Uppsalas mest profilstarka personen under 30 år gammal.

Uppsalanyheters fotograf Fredrik Bolander bjuder på ett bildsvep från den första av två dagar på Kulturernas Karneval i Uppsala.

På lördag är det premiär på Reginateatern för GUCs tredje upplaga av Grease, senast man satte upp den var 2011 men nu spelas den med en helt ny ensemble bestående av elever från GUCs dans- teater- och musiklinjer. 

Det blev stor succé och fullsatt på Katalin när "DJ Gloria" hade premiär med sitt "50+ disco" biljettförsäljningen till de kommande danskvällarna skvallrar också om fortsatt succé i mars och maj.