Skriv ut denna sida
Filmstaden fyller 30 år denna vecka. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Filmstaden fyller 30 år denna vecka. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Filmstaden fyller 30 år

2013-09-04 - 16:40

I veckan fyller Filmstaden 30 år, man kommer att fira detta nu på lördag den 7 september med aktiviteter för alla biobesökare.

 

För att fira 30 årsdagen kommer man ha smygpremiär av filmerna Familjetrippen, Pain  & Gain och Before Midnight. Därutöver fyller man dagen med diverse aktiviteter som ansiktsmålning, fiskdamm och maskinrumsvisningar.

 

Filmstaden på Västra Ågatan i Uppsala var den andra "Filmstaden" som byggdes i Sverige, den hade sitt ursprungliga utförande fram till 1989 då den byggdes ihop med Röda Kvarn som låg i Filmstadens bakre delar.

 

Antalet filmsalonger utökades då från 8 till 11 stycken, fem år senare byggdes ytterligare en salong till och fasaden fick sig en ansiktslyftning. Med åren som följde i början av 2000 skedde en upprustning av de gamla salongerna och nyligen byggdes den nedre foajen om till en incheckningszon med nya biomater.

 

All bioklubbsmedlemmar erhåller dubbla poäng under hela lördagen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För ett år sedan lämnade Nanna Sveinsdóttir Uppsala för att leva sin dröm på Borgholm. Nu är hon dock tillbaka i Uppsala och förbereder sig för en operation i Barcelona. Nu på lördag ställer lokala artister upp och genomför en stödgala på BJ till förmån för Nanna.

För en vecka sedan öppnade Nordisk Films nya biograf i Uppsala. Man hittar den i Gränbystaden (Gränby Centrum) södra entrén. Ledordet är "Lyx på alla rader" och det är verkligen extra lyxigt.

Lördag den 2 juni är hon tillbaka, DJ Gloria kommer till Katalin efter sin succéfyllda turné i Sverige.

Oslipat tar sig an det heligaste av det heligaste och pratar onsdagen den 7 mars om religion! Sakralt, allvarligt och djävligt roligt!

Just nu (t.o.m. torsdag) ställer Uppsalakonstnären Catarina Kylberg ut på Galleri Uppsala. Det som lockade iväg mig till denna utställningen var en vad hon kallar "må-bra-tavla" jag såg på facebook.

The most wuthering heights day ever, den årliga dansen i rött genomfördes på lördagen i Gamla Uppsala.

Vid en tillställning på Flustrets balkong utsågs Lisa Anckarman till Uppsalas mest profilstarka personen under 30 år gammal.

Uppsalanyheters fotograf Fredrik Bolander bjuder på ett bildsvep från den första av två dagar på Kulturernas Karneval i Uppsala.

På lördag är det premiär på Reginateatern för GUCs tredje upplaga av Grease, senast man satte upp den var 2011 men nu spelas den med en helt ny ensemble bestående av elever från GUCs dans- teater- och musiklinjer. 

Det blev stor succé och fullsatt på Katalin när "DJ Gloria" hade premiär med sitt "50+ disco" biljettförsäljningen till de kommande danskvällarna skvallrar också om fortsatt succé i mars och maj.