Skriv ut denna sida
Judah Friedlander, största komikerbesöket någonsin. (Foto: Morgan Jansson) Judah Friedlander, största komikerbesöket någonsin. (Foto: Morgan Jansson)

Judah Friedlander fyllde Katalin

2013-08-21 - 01:36

På tisdagskvällen drog ståuppklubben Oslipat igång igen på Katalin med det största komikerbesöket någonsin.

 

Redan vid insläppet kunde det konstateras att Katalin var närmast fullsatt. Förväntningarna inför kvällens stora komiker Judah Friedlander var stora.

 

Judah Friedlander är mycket känd internationellt. Vid sidan av ståuppkomiken är han mest känd för sin roll som Frank Rossitano i 30 Rock och har bland annat setts i mer än 30 filmer.

 

 IMG 2194-copy-2

Marja Nyberg med ett rappt nummer på Katalin (Foto: Morgan Jansson)

 

Björn Gustafsson och Marja Nyberg var supportande ståuppare. Efter att konferencier Marcus Johansson presenterat klubben med en kort uppvärmning inledde Marja Nyberg kvällen. Marja har medverkat i både SVT och SR P3. Hennes nummer var rappt, med hennes fiktiva osäkerhet som röd tråd, men det märktes att det var en smula ”oslipat”.

 

Björn Gustafsson hade kunnat vara huvudkomiker själv. Björns sätt att göra komik om ingenting uppskattades av publiken. Hans monolog om ”hen”, där könsdebatten gavs ett komiskt inslag, och den tragiska historien om Måns Zelmerlövs pungolycka rev ner mest skrattsalvor.

 

IMG 2225-copy-2
Björn Gustafsson en mästare på att göra komik om ingenting. (Foto: Morgan Jansson)

 

När Judah Friedlander klev på märktes det vilken rutinerad komiker han är. Judahs humorstil bygger på ironi, stor interaktion med publiken och att han är ”World Champion” av i stort sett allting. Bland annat är han karateexpert och har ett extramörkt svart bälte.

 

Som ”World Champ”, USA:s näste president och näste ledare för Sverige fick publiken interagera med honom. På tal om skatter i Sverige beslutades att Norge ska betala dem i fortsättningen. Hawaii ska flyttas till Östersjön för att komma närmre Sverige och för att turismen ska öka. Skratten avlöste varandra.

 

Att släppa frågan fri till publiken fungerade ibland sisådär, möjligen beroende på att svenskar kan upplevas som mer återhållsamma än amerikaner. En del menade efteråt att hans nummer varit för långt, men att döma av publikens reaktion var Judah Friedlander självklar som det stora namnet för kvällen.

 

Nästa Oslipat på Katalin är 9 september, då bland annat Robin Paulsson ståuppar.

 

Tillgänglighet:
Tillgängligheten för rullstol och barnvagn är stor. Katalins lokaler är stora och luftiga, det går lätt att ta sig fram. Tillgänglig toalett finns.

 

Hans Filipsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För ett år sedan lämnade Nanna Sveinsdóttir Uppsala för att leva sin dröm på Borgholm. Nu är hon dock tillbaka i Uppsala och förbereder sig för en operation i Barcelona. Nu på lördag ställer lokala artister upp och genomför en stödgala på BJ till förmån för Nanna.

För en vecka sedan öppnade Nordisk Films nya biograf i Uppsala. Man hittar den i Gränbystaden (Gränby Centrum) södra entrén. Ledordet är "Lyx på alla rader" och det är verkligen extra lyxigt.

Lördag den 2 juni är hon tillbaka, DJ Gloria kommer till Katalin efter sin succéfyllda turné i Sverige.

Oslipat tar sig an det heligaste av det heligaste och pratar onsdagen den 7 mars om religion! Sakralt, allvarligt och djävligt roligt!

Just nu (t.o.m. torsdag) ställer Uppsalakonstnären Catarina Kylberg ut på Galleri Uppsala. Det som lockade iväg mig till denna utställningen var en vad hon kallar "må-bra-tavla" jag såg på facebook.

The most wuthering heights day ever, den årliga dansen i rött genomfördes på lördagen i Gamla Uppsala.

Vid en tillställning på Flustrets balkong utsågs Lisa Anckarman till Uppsalas mest profilstarka personen under 30 år gammal.

Uppsalanyheters fotograf Fredrik Bolander bjuder på ett bildsvep från den första av två dagar på Kulturernas Karneval i Uppsala.

På lördag är det premiär på Reginateatern för GUCs tredje upplaga av Grease, senast man satte upp den var 2011 men nu spelas den med en helt ny ensemble bestående av elever från GUCs dans- teater- och musiklinjer. 

Det blev stor succé och fullsatt på Katalin när "DJ Gloria" hade premiär med sitt "50+ disco" biljettförsäljningen till de kommande danskvällarna skvallrar också om fortsatt succé i mars och maj.