Skriv ut denna sida
Country gör sig bäst ute i ladan, Peter med sin banjo. (Foto: Morgan Jansson) Country gör sig bäst ute i ladan, Peter med sin banjo. (Foto: Morgan Jansson)

Peter, Bruno & Matilda "nästan unplugged"

2019-11-02 - 03:56

Peter, Bruno & Matilda är sedan den 4 oktober ute på en två månader lång turné som avslutas i Norrköping den 23 november. I torsdags besökte de fyra multiinstrumentalisterna Uppsala och UKK.

 

Den ursprungliga trion med Peter Johansson, Bruno Mitsogiannis och Matilda Grün har utökats med Petra Wahlgren. Det var en något stukad kvartett som intog scenen, Matilda var lite "kraxig" i halsen och körade bara den här kvällen.

 

 1

Peter, Bruno & Matilda - (nästan) Unplugged har tagit plats på scenen.

 

Peter som brukar ladda upp inför turnéer med squash hade dragit av hälsenan och hoppade på kryckor på scenen. Men som Queen förkunnade "The show must go on". Stämningen var god och mellansnacken avslappnade och lättsamma, artisterna drev med varandra under föreställningen vilket lockade till många skratt.

 

 2

Ensemblen har utökats med Petra Wahlgren på sång, fiol, piano mm.


Uppsalanyheter kunde av olika anledningar inte ha en skribent på plats, men vi hade vår utmärkta fotograf Morgan Jansson på plats som bjuder på ett bildsvep från föreställningen:

  3

Lite rock är det tycker Peter Johansson.

 

4

Bruno Mitsogiannis visar att han sjunga mer än bara pop, rock och country.

 

5

Mellansnack pågår. Lägg märke till att Peter har gipsat ben, med en röd julstrumpa. Det var "någon" som spelade squash, han har fyllt 42 år, det snackades mycket om ålder. Det spekulerades också i hur mycket längre konserten skulle hålla på p.g.a Peters kryckor. Bruno trodde på minst en halvtimme.

 

6

På bakgrunden visade man olika illustrationer. Till Toto's "Africa" hade man en roterande jord. Det kan ha varit undermedvetet att man vill backa tiden (åldersnojan) som jorden roterade åt fel håll.

 

7

Till Elton John's "Your song" fylldes bakgrunden med ljus.

 

8

Peter solo med Queen's "Somebody to love". När Peter sjunger Queen, då är han som bäst.

 

9

Bruno blir utsedd till dansbandsledare.

 

10

Matilda Grün bakom trummorna. Peter och Bruno satt också bakom trummorna lite då och då. Peter har fått lära om och spela baskaggen med vänsterfoten.

 

12

 Bruno tog fram trumpeten i andra halvan. I ärlighetens namn så spelade han inte, men han fick den att låta, en kort stund.

 

13

I första set berättade man att de som handlar i shoppen får en lott för varje produkt de köper. Två lyckliga vinnare vann två biljetter var till nästa Peter och Bruno-föreställning.

 

14

I slutet av konserten hade man en önskestund, publiken fick önska låtar.

 

15

Petra Wahlgren vid micken.

 

16

Bruno som rockstjärna.

 

17

Matilda spelade bas och körade.

 

18

Tack för den här kvällen.

Alla foton: Morgan Jansson.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Recension: Den tredje och sista dagen för årets gitarrfestival dedikerades till unga talanger från olika länder.

Recension: Först ut denna festivals andra kväll är den begåvade fingerspels-gitarristen Emil Ernebro. Han kommer ingalunda att vara ensam på scenen hela kvällen utan bjuder in flera av sina vänner.