Skriv ut denna sida
Uppsalabaserade Lina and The Band of Barod släpper sin debut-EP. (Foto: Pär Dahlerus) Uppsalabaserade Lina and The Band of Barod släpper sin debut-EP. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Lina and The Band of Baroda - Silent Water

2019-06-13 - 22:13

För fyra år sedan började Lina Eriksson ett enmansprojekt som sedan utvecklade sig till bandet Lina and The Band of Baroda.

 

Det Uppsala-baserade bandet som nu, förutom av Lina på sång och akustisk gitarr, består av Kim Westin på gitarr, Elin Eriksson på trummor och Ingrid Miljand på bas, släpper nu sin första EP med 5 låtar. Fyra av låtarna är orginalkompositioner med texter av Lina Eriksson och musik av henne tillsammans med Kim Westin. De gör även en fin version av Tim Buckleys "Phantasmagoria in Two".

 

Lina har lite av en folkmusik-röst och även musiken har en slags folkmusikskimmer över sig. Man får ju ofta personliga associationer till någon annan musik. Det som kommer till mig när jag lyssnar på Lina and The Band of Baroda är R.E.M. Det är något i själva soundet och tonfallet som ger mig denna känsla.

 

Bandet har ett skönt och äkta och eget sound. Låtarna håller hög kvalité och växer efter några spelningar. Det känns definitivt som Lina and the Band of Baroda har något speciellt som de kan fortsätta att utveckla.

Favoritspår: Please

 

Jag gillar vad jag hör och sätter till slut betyget 7/10

 

På lördag har de release-spelning på Williams Pub i Uppsala.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.