Skriv ut denna sida
Uppsalabaserade Lina and The Band of Barod släpper sin debut-EP. (Foto: Pär Dahlerus) Uppsalabaserade Lina and The Band of Barod släpper sin debut-EP. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Lina and The Band of Baroda - Silent Water

2019-06-13 - 22:13

För fyra år sedan började Lina Eriksson ett enmansprojekt som sedan utvecklade sig till bandet Lina and The Band of Baroda.

 

Det Uppsala-baserade bandet som nu, förutom av Lina på sång och akustisk gitarr, består av Kim Westin på gitarr, Elin Eriksson på trummor och Ingrid Miljand på bas, släpper nu sin första EP med 5 låtar. Fyra av låtarna är orginalkompositioner med texter av Lina Eriksson och musik av henne tillsammans med Kim Westin. De gör även en fin version av Tim Buckleys "Phantasmagoria in Two".

 

Lina har lite av en folkmusik-röst och även musiken har en slags folkmusikskimmer över sig. Man får ju ofta personliga associationer till någon annan musik. Det som kommer till mig när jag lyssnar på Lina and The Band of Baroda är R.E.M. Det är något i själva soundet och tonfallet som ger mig denna känsla.

 

Bandet har ett skönt och äkta och eget sound. Låtarna håller hög kvalité och växer efter några spelningar. Det känns definitivt som Lina and the Band of Baroda har något speciellt som de kan fortsätta att utveckla.

Favoritspår: Please

 

Jag gillar vad jag hör och sätter till slut betyget 7/10

 

På lördag har de release-spelning på Williams Pub i Uppsala.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Beat Funktion med rötter i Uppsala har nyligen släppt sitt sjunde album "Roots". Det svänger så att man knappt kan sitta stilla.

Recension: De lokala körerna Vindhemskören och Vokalensemblen Uppslaget fick ihop ett pampigt jularrangemang med Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren i Missionskyrkan på självaste Sankt Nikolaus dag.

Recension: Många konserter är bra och en del är så bra att ord inte räcker för att beskriva upplevelsen. Eric Bibbs konsert på Katalin under torsdagskvällen var just en sådan.

Recension: Gabriel Kelley med band värmde Uppsalapubliken under ett par timmar. Med sin varma röst och innerliga och äkta musik med rötter i den amerikanska södern både vaggade och gungade han och bandet de lyckliga som tagit sig till UKK sal B. De bjöd bland annat på musik från det fantastiska självbetitlade albumet som släpptes i oktober.

Recension: På onsdag den 4 december kommer den amerikanska musikern och sverigevännen Gabriel Kelley till UKK. Han är ute på en sverigeturné med sitt nya självbetitlade album i bagaget.

Recension: "Hej kära Uppsala!" sade sångerskan och bad oss att luta oss tillbaka och njuta av värme i kylan och ljus i mörkret. Sarah Dawn Finer gjorde ett stopp på första advent på UKK med sin turné "Winter songs".

Recension: Inför ett nästan utsålt konserthus sjöng och spelade Jakob Hellman uppbackad av fyra musiker. En nästan lite hyperaktiv Hellman underhöll också med långa underfundiga mellansnack med en hel del fyndig humor.

Recension: Alla har vi ett förhållande till Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musik. Frågan är vad den sista föreställningen innan uppehållet innehåller? Det syns att hela gänget på scenen drar på lite extra energi. Det känns bättre att gå på ledighet då.

Den skicklige Hammondspelaren och tillika Uppsalabon Andreas Hellkvist har nyligen släppt sitt andra album i eget namn. Mycket har hänt i Andreas liv och hans personliga utveckling under de tre år som passerat sedan albumet Finally! Inte minst har Island kommit att betyda mycket för Andreas.

Recension: Både Among Lynx, med rötterna i Uppsala, och Lisa Lystam Family Band har under hösten släppt nya album. På lördag den 16 november kommer båda banden att sätta Katalin i gungning. Efter att ha lyssnat på deras nya skivor så höjs mina förväntnigar. Båda utgivningarna håller en genomgående hög standard. Dessutom är båda banden sådana som ska upplevas live.