Skriv ut denna sida
Holly och Polly i gruppen Dolly Style. (Foto: Peter Bohlin) Holly och Polly i gruppen Dolly Style. (Foto: Peter Bohlin)

Recension: På cirkus med Dolly Style

2019-05-08 - 22:18

Popfenomenet Dolly Style är ute på sin längsta turné under sin brokiga femåriga historia. Den här gången i nåt så unikt som ett cirkustält där manegen är själva scenen, målgruppen är dock densamma och ingen gick från onsdagens spelning besviken.

 

Dolly Style handlar är de tre "dockorna" Holly, Polly och Molly som bor i dockhuset Dollyville, här tar intresset slut från de flesta vuxna men målgruppen, barnen,  älskar de tre artisterna som denna afton bara var två till antalet.

 

 IMG 4959

Holly och Polly i det inledande numret. (Foto: Peter Bohlin)

 

Turnén startade den 21 april i Halmstad och slutar i Linköping den 15 september vilket är den längsta turnén som gruppen varit ute på. På onsdagen var det Uppsalas tur att få besök av "dockorna" från Dollyville.

 

 IMG 4916

Cirkusdirektören Trolle Rhodin III hälsar Dolly Style välkomna ut i manegen. (Foto: Peter Bohlin)

 

Det är Brazil Jacks cirkus som är värdar och manegen som är traditionellt rund till formen är en helt ny typ av musikscen som gör att artisterna kommer närmare sin publik. Det är nästintill fullsatt vilket betyder drygt 1000 personer och man börjar redan några minuter före 18:00 att ropa in artisterna, Dolly Style, Dolly Style, Dolly Style....

 

 IMG 5010

 

In på manegen kommer Holly (Vilma Davidsson) och Polly (Caroline Aronsson) till tonerna av Rollercaster som man hade stora framgångar med i samband med melodifestivalen 2016. Efter den bejublade entrén förklarar de att Molly (Mikaela Samuelsson) blivit sjuk och inte kunde komma till kvällens spelning. Men man lovade att det skulle bli kul ändå.

 

 IMG 5016

Polly hissas upp i taket till tonerna av "Twinkle". (Foto: Peter Bohlin)


Sedan fortsatte man gemensamt med bland annat Cherrygum och Upsy Daisy innan man framförde varsin soloakt. Först ut är Polly som hissas upp i taket i en gunga där hon framför finstämda Twinkle, därefter framför en lite lätt utmanande Holly den relativt nya Redlight.

 

 IMG 5037

Holly framför "Redlight" (Foto: Peter Bohlin)

 

De två artisterna har en bra kemi och glädjen man visar genom musiken känns äkta, de klarar att genomföra konserten utan Molly. Med förinspelade stämmor kanske man skulle kunna säga att man klarar sig utmärkt utan henne och rent musikaliskt är inte publiken särskilt svårflörtade.

 

 IMG 5176

Artisterna visar upp en bra kemi. (Foto: Peter Bohlin)

 

I en mellanakt får vi ett smakprov på en av cirkusartisterna som skall uppträda under torsdagens cirkusföreställning. Det är ett hisnande nummer med en av artisterna från Kubanska akrobatkollektivet "Compania Havana" som imponerar - missa inte torsdagens föreställning.

 

 IMG 5077

En av artisterna från Compania Havana i ett akrobatnummer. (Foto: Peter Bohlin)

 

På grund av Mollys frånvaro utgick ett par nummer men det bästa hade man sparat till slutet så ingen behövde känna att man saknade något. Dansanta och trallvänliga Moonlight avlöstes av kvällens rockigaste nummer, Unicorns and icecream innan det var dags för slutnumret Habibi.

 

 IMG 5143

Polly och Holly poserar när Trolle Rhodin utanför bild hjälper till med en selfie. (Foto: Peter Bohlin)

 

Den som gillar lättillgänglig tuggummipop eller bubblegumdance, trallvänliga låtar eller konceptet där vuxna artister leker att man bor i ett dockhus i Dollyville, grattis det här är bra grejer för er. Barnen älskar det och ingen av artisterna gör någonsin sina fans besvikna.

 

 IMG 8443

Autografkön ringlade ända ut till Björkgatan. (Foto: Peter Bohlin)

 

Konserten är över på en timme men för artisterna återstår minst två timmar av autografskrivning, ALLA får autografer och kön går från cirkustältet ända ut på Björkgatan drygt tvåhundra meter därifrån, respekt till artisterna som aldrig sviker sina fans.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tisdag 29 september är Rootsy och Klubb Uffe tillbaka på Katalin. Först ut är skivaktuelle Our Man In The Field, artistnamnet för den brittiske låtskrivaren Alexander Ellis som gör sin första Skandinavienturné.

Recension: Markus Berjlund hade på lördagskvällen en kraftigt försenad releasefest för sitt utmärkta album ”Om allting går åt helvete så ska du inte följa med” som släpptes redan i april och recenserades här på Uppsalanyheter.

Recension: På fredag 4 september släpper Uppsala-bördiga Leyli Afsahi sin debutsingel Darkest before daylight.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.