Skriv ut denna sida
Svante Zettergrens nya skiva "Du och jag har säkert mött varann förut" (Foto: Pär Dahlerus) Svante Zettergrens nya skiva "Du och jag har säkert mött varann förut" (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Du har säkert mött Svante Zettergren förut

2019-05-02 - 23:55

Titeln på den tidigare uppsalabon Svante Zettergrens senaste skiva är i alla fall "Du och jag har säkert mött varann förut" men för min del är han en ny och mycket angenäm bekantskap.

 

Svante som numera bor i Stockholm är lite av en mångsysslare. Han är pastor, musiker, moderator, inspiratör med mera enligt hans hemsida. Den nya skivan består av sex stycken egenkomponerade låtar. Förutom Svante Zettergren själv så är gitarristen och tillika skivans producent, Andreas Rydman en mycket viktig ingrediens. Hans gitarrspel är glänsande och produktionen mycket snygg. Så har han också fått jobba med ett mycket bra låtmaterial. Svante är både en bra sångare och låtskrivare. Både text och musik är av hög kvalité.

 

Öppningsspåret Déjà vu behandlar skivans titel "Du och jag har säkert mött varann förut". Det är en skön upptempolåt med fantastiskt slide-spel på gitarren av Andreas Rydman. Ibland låter det ganska mycket som Peter LeMarc, en artist som jag antar att Svante Zettergren kan vara influerad av. Speciellt det andra spåret "Andas samma luft" och avslutande "Vandrar min väg" skulle kunna vara LeMarc låtar.

 

Materialet är varierat och de existentiella texterna känns meningsfulla. Förutom Svante Zettergren och Andreas Rydman medverkar Jonas Öijvall på klaviatur, Magnus Eugensson på elbas, Lars Olsson på trummor och slagverk och Jonas Almroth på kontrabas.

Svante Zettergren har en behaglig och skön sångröst. Texterna har något att säga. Musiken är välkomponerad och snyggt framförd. Andreas Rydmans gitarrspel imponerar som redan sagts verkligen på mig.

 

Jag tycker mycket om detta 6-spårs album som verkligen ger mersmak. Det här är musik som jag tror skulle kunna tilltala väldigt många, LeMarc-fans med säkerhet. Mitt betyg blir 9/10

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: På fredag 4 september släpper Uppsala-bördiga Leyli Afsahi sin debutsingel Darkest before daylight.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.