Skriv ut denna sida
SVT sänder Luciamorgon från Uppsala (Foto: Peter Bohlin) SVT sänder Luciamorgon från Uppsala (Foto: Peter Bohlin)

SVT sänder Luciakonsert från Domkyrkan

2012-11-23 - 02:10

SVT har som tradition sänt Luciakonsert varje år men hittills har man aldrig sänt från Uppsala Domkyrkas årliga konsert, i år blir det ändring på det.

När Lucian Astrid Cederlöf från Uppsala Domkyrkas Flickkör får äran att vara ljusdrottning så kan hela svenska folket se henne på SVTs luciamorgon. Margaretha Raab som leder flickkören i domkyrkan är väldigt nöjd med beslutet

- Det är fint att ha Lucia i kyrkan, hon dog för sin kristna tro men kommer med sitt ljus i vintermörkret och berättar för oss om julens ljusa och glada budskap säger Raab till Magasin Uppsala.

 

I årets luciakoncert får vi höra Uppsala Domkyrkas flickkör, Collegium Cantorum och Uppsala Domkyrkas gosskör under ledning av Margaretha Raab med Andrew Canning på orgel. Dessutom medverkar bland andra Benny Andersson, Helen Sjöholm och Olle Moraeus.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.