Skriv ut denna sida
Eighth Avenue vinnare i regionfinalen Uppland 2016. (Foto: Fredrik Bolander) Eighth Avenue vinnare i regionfinalen Uppland 2016. (Foto: Fredrik Bolander)

Unga musiktalanger i Musik Direkt Regionfinal

2017-03-30 - 02:12

På söndag är det dags för Musik Direkts Regionfinal i Stora salen på Uppsala Konsert & Kongress. Tolv finalister från deltävlingarna möts, spelar och tävlar om ett antal priser. En av dem får representera Uppland på Imagine Sweden Riksfinal i Uddevalla den 25-27 maj.

 

Årets Regionfinal blir tidernas sista Musik Direkt-tävling i Uppsala län. Från och med Riksfinalen byter tävlingen namn till Imagine – samma namn som används av Musik Direkts systertävlingar i Europa och Brasilien. Musik Direkt är ett av flera ungdomsprogram under Jeunesses Musicales International och banden med det internationella Imagine stärks nu ytterligare.

 

Konferencier är Sanne Jansson som också har skött konferencierskapet på årets deltävlingar.

Musik Direkt är en nationell tävling som riktar sig till unga musiker i åldern 13-21 år och arrangeras av Musik i Uppland. Vinnaren i Regionfinalen går vidare till Imagine Sweden Riksfinal som hålls i Uddevalla den 25-27 maj.

 

Startfältet:

Jonas Olsson – singer/songwriter

Cerefie och Simeon – singer/songwriter

2improvise – instrumental metal

Malin Lundberg Dovstedt – pop

Valentyne - akustisk folkpop

Blackened Core – metal

Roliga timmen – elektroakustisk

Zack Klockar – garagefolk

Josefin Adman – singer/songwriter

Diatryma – trash metal

Theia – indiepop

Funny Ways – prog

 

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Under tisdagen var det terminspremiär för Klubb Uffe, tisdagsklubben där Katalin i samarbete med eldsjälarna på Rootsy Music presenterar begåvade men mindre namnkunniga artister inom den spretiga genren Americana.

Tolv akter har gått vidare i musiktävlingen Imagine som genomförde två deltävlingar på UKK under lördagen och söndagen. Nu väntar flera aktiviteter för de som gått vidare innan regionfinalen i slutet av mars.

Klubb Uffe på Katalin är ju klubben för artister som Rootsy Music bokar. Det är artister som alla kan samlas under den breda genren som kallas Americana.

Kommande helg öppnas den trettiofjärde upplagan av musiktävlingen Imagine. Totalt 24 uppländska akter gör under två dagar upp om tolv platser i en regionfinal i slutet av mars.

Recension: I slutet av 2016 släppte bandet Future Elephants? Sitt debutalbum. Lite drygt tre år senare har de i dagarna släppt uppföljaren som de kallar "Humans passin' thru".

Recension: De två banden Lugnet och Abramis Brama spelade på Katalin under fredagskvällen, båda banden som har ett släktskap med varandra bjöd på tung hårdrock av lite olika slag men båda med vibbar från 70-talet.

Recension: Lill Lindfors visade på tisdagskvällen att hon fortfarande, efter en 60 årig karriär, är en artist att räkna med. Uppbackad av fem spelskickliga musiker underhöll hon förstås publiken med sång men också med en stor dos av humor.

 

Recension: Det, i huvudsak, Uppsalabaserade bandet Almost DEAD MEN har precis släppt en tre-spårs CD. En slags aptitretare inför deras kommande vinyl-fullängdare.

Recension: De som gillar Michael Jackson fick en helkväll med full fart i form av sångare, dansare, ljud och ljus som tillsammans gav en riktigt sprakande show ikväll på UKK

Recension: Som så många andra älskar jag julmusik. Sångerna går på repeat i bakgrunden här hemma medan jag checkar av allt som ska göras nu i dagarna. Men, som ett ljuvligt avbrott i denna julstress tog jag mig ikväll tid till att faktiskt l y s s n a på musiken, då jag under en timme njöt av vokalensemblen Uppslagets stämningsfulla julkonsert. Guld värt!