Skriv ut denna sida
Eighth Avenue vinnare i regionfinalen Uppland 2016. (Foto: Fredrik Bolander) Eighth Avenue vinnare i regionfinalen Uppland 2016. (Foto: Fredrik Bolander)

Unga musiktalanger i Musik Direkt Regionfinal

2017-03-30 - 02:12

På söndag är det dags för Musik Direkts Regionfinal i Stora salen på Uppsala Konsert & Kongress. Tolv finalister från deltävlingarna möts, spelar och tävlar om ett antal priser. En av dem får representera Uppland på Imagine Sweden Riksfinal i Uddevalla den 25-27 maj.

 

Årets Regionfinal blir tidernas sista Musik Direkt-tävling i Uppsala län. Från och med Riksfinalen byter tävlingen namn till Imagine – samma namn som används av Musik Direkts systertävlingar i Europa och Brasilien. Musik Direkt är ett av flera ungdomsprogram under Jeunesses Musicales International och banden med det internationella Imagine stärks nu ytterligare.

 

Konferencier är Sanne Jansson som också har skött konferencierskapet på årets deltävlingar.

Musik Direkt är en nationell tävling som riktar sig till unga musiker i åldern 13-21 år och arrangeras av Musik i Uppland. Vinnaren i Regionfinalen går vidare till Imagine Sweden Riksfinal som hålls i Uddevalla den 25-27 maj.

 

Startfältet:

Jonas Olsson – singer/songwriter

Cerefie och Simeon – singer/songwriter

2improvise – instrumental metal

Malin Lundberg Dovstedt – pop

Valentyne - akustisk folkpop

Blackened Core – metal

Roliga timmen – elektroakustisk

Zack Klockar – garagefolk

Josefin Adman – singer/songwriter

Diatryma – trash metal

Theia – indiepop

Funny Ways – prog

 

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Markus Berjlund hade på lördagskvällen en kraftigt försenad releasefest för sitt utmärkta album ”Om allting går åt helvete så ska du inte följa med” som släpptes redan i april och recenserades här på Uppsalanyheter.

Recension: På fredag 4 september släpper Uppsala-bördiga Leyli Afsahi sin debutsingel Darkest before daylight.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.