Skriv ut denna sida
Star Choir South Africa kommer till Uppsala. (Foto: Star for Life) Star Choir South Africa kommer till Uppsala. (Foto: Star for Life)

"Marching for Love" till Uppsala

2016-10-03 - 06:03

På torsdag kommer musikgalan "Marching for Love" till Uppsala och Fyrishov, Ken Wennerholm och Göran Rudbo i Triple & Touch som är konstnärliga ledare för galan har bland annat med sig en gigantiskt kör bestående av cirka 300 uppsalaungdomar.

 

Star for Life arrangerar musikgalan Marching for Life och är just nu ute på en höstturné som startade den 21 september i Partille och avslutas den 21 oktober i Eslöv. På torsdag kommer man till Uppsala och gör ett stopp i Fyrishov, med sig har man kören "Star Choir South Africa" som består av ungdomar från Star of Life skolor i Sydafrika, kören leds av coachen Thandiwe Mazibuko.

 

De svenska bidragen består av de konstnärliga ledarna för projektet Ken Wennerholm och Göran Rudbo, mer kända som Triple & Touch samt det svenska stjärnskottet Mollie Lindén som bland annat kom tvåa i "Idol" 2014 och var med i Diggiloo-turnén 2015.

 

Uppsalanyheter pratade med Ken Wennerholm som tillsammans med Göran Rudbo har jobbat med Star for Life sedan starten för elva år sedan och bakgrunden till projektet.

- Det handlar om att rädda nästa generation i Sydafrika, berättar Ken och ger en mer detaljerad bakgrund kring hela projektet Star for Life, men att projektet skulle utvecklas till vad det är idag kunde han aldrig ha förutspått för elva år sedan.

 

- Vi skulle aldrig ha kunnat tänka ut det som har hänt de här elva åren, berättar Ken och utvecklar, dels att själva projektet har vuxit till vad det är i Sydafrika men nu även med en avknoppning på Sri Lanka. Musiken används som ett verktyg och instrument, man hör de här sångerna sjungas överallt numera. 

 

12791376594 80f41d6180 o

Cirka 300 uppsalaungdomar kommer att deltaga i kören. (Foto: Star for Life)

 

Ken berättar också om tusentals ungdomar runt om i Sverige och körer som är engagerade och känslan av att få vara med och göra detta.

- Numera kan man till och med utbilda sig på universitet i Göteborg till Star for Life-coach på musikhögskolan där syftet är att stärka svenska ungdomars självkänsla.

 

På torsdag kommer ni till Uppsala och Fyrishov, vad kan uppsalapubliken förvänta sig?

- Det är ju en föreställningen fylld med energi, glädje och kärlek. En musikalisk energikick helt enkelt där man förflyttar sig till en annan värld och får känna på den värmen ett tag, sammanfattar Ken.

 

Det kommer att bli väldigt varierat rent musikaliskt också lovar Ken, bland annat kommer publiken att få höra sånger från Zulukulturen som är hundratals år gamla blandat med nyskrivna låtar och en och annan modern hit också.

 

På torsdag klockan 19:00 startar spelningen på Fyrishov, Uppsalanyheter kommer givetvis att vara på plats. I morgon tisdag kommer en längre intervju här på Uppsalanyheter med Ken Wennerholm.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mycket av Kulturnattens evenemang var digitalt, men för de som ville ta en nostalgitripp live med E-TYPE var Parksnäckan kvällens riktiga höjdare.

Vi sitter på parkbänkar längs Fyrisån i början av augusti för att Joakim Palm ska kunna presentera sig själv, sin musik och sitt album "Don't stop trying" som släpptes den 24 juli 2021.

Monsi y su salsa, släppte den 25 juni "Salsa choke na ma", featuring Joys & Papa Dee.

Kent Wennman och hans Rockabilly Quartet släppte nyligen en ny skiva med Elvislåtar som "the king" framförde live 1954-1955.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.