Skriv ut denna sida
Doug Seegers på Katalin. (Foto: Morgan Jansson) Doug Seegers på Katalin. (Foto: Morgan Jansson)

Recension: Hatten av för Doug Seegers

2015-07-18 - 03:29

Eftersom jag tidigare sett Doug Seegers uppträda vid två tidigare tillfällen så var förväntningarna inte så stora denna svala julikväll i Uppsala. En viss mättnad kan uppstå när man sett en artist flera gånger. När jag sedan kommer till Katalin och Neil Youngs musik spelas i högtalarna så tycker jag att det bådar gott för kvällen.

 

Denna föraning visar sig sedan också vara riktig då Doug Seegers med band kommer in på scenen. Jag känner direkt att det kommer att bli väldigt bra. Doug Seegers har en väldig karisma och scennärvaro som är minst lika stor som cowboyhatten han har på sig. En av de första låtarna de spelar är Angie's song som han skrev till sin flickvän då hon satt i fängelse.

 

7D2 1504-copy-UN

Barbara Lamb på stämsång och violin. (Foto: Morgan Jansson)

 

Bandet är mycket tajt med huvudfigurerna Örjan Mäki (Willy Clay Band och Favourite Hippies) på gitarr och Barbara Lamb från Nashville på violin och stämsång. Ljudet är också mycket bra. Doug berättar att han jobbar på ett nytt album som beräknas släppas i april 2016. Han testar därefter låten "walking on the edge of the world" på oss och av döma av publikreaktionerna kan det bli en hit.

 

7D2 1635-copy-UN

Örjan Mäki på gitarr. (Foto: Morgan Jansson)

 

Redan som sjätte låt kommer hans stora hit "Going down to the river". Lika förvånande är det att när han introducerar låten och berättar den lite uttjatade historien om när Jill Johnson upptäckte honom när han som hemlös spelade på gatan i Nashville ser ut att få tårar i ögonen. Han är mycket tacksam till Sverige och svenskarna som gett honom ett nytt liv och en ny karriär. Han berättar att hans första flygning var när han reste till Sverge förra sommaren, en otrevlig upplevelse!

 

7D2 1564-copy-UN

Doug Seegers tackar Jill Johnson för sitt "nya" liv. (Foto: Morgan Jansson)

 

När Doug lite senare tar av sig jackan och säger att han ska spela lite rock'n roll så gör han det mycket bra (låter lite som Dwight Yoakam vid dessa tillfällen). Doug beskriver sin musik som country-blues. När de lite senare ska spela lite material från det nya albumet med Jill Johnson "In Tandem" så ropar någon i publiken "Hank Williams" och Doug Svarar fyndigt "No I am not Hank Williams" och visst är han inte det, men väldigt influerad.

 

I ett av extranumrerna hyllar han en annan hjälte, Gram Parsons. Det hela känns mycket genuint och äkta och Doug Seegers ger sig verkligen tid att prata med alla som vill efter konserten.

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.