Skriv ut denna sida
Doug Seegers, en av förra årets artister på Rolling Rootsy Revue. (Foto: Morgan Jansson) Doug Seegers, en av förra årets artister på Rolling Rootsy Revue. (Foto: Morgan Jansson)

Doug Seegers åter i Uppsala

2015-07-16 - 12:04

På fredag står Doug Seegers på Katalins scen igen. Förra gången han gjorde det var på Rolling Rootsy Revue 2014. Doug Seegers story är nog numera välkänd.

 

Den hemlöse gatumusikanten som upptäcktes av Jill Johnson i hennes program Jills Veranda. I programmet reste olika svenska musiker till Nashville, träffade Jill och sjöng och spelade med henne och upptäckte livet i och omkring Nashville. I ett avsnitt där Weeping Willows sångaren Magnus Carlsson var på besök så får de höra en enastående gatumusikant sjunga och spela.

 

De gillar verkligen vad de hör och letar upp gatumusikanten, Doug Seegers, igen efter någon dag. De tar honom till Johnny Cash gamla studio där han får spela in sin låt "Going down to the river" med professionella musiker.


Idén att ta över Doug Seegers till Sverige väcks senare och kontakt tas med Björn Pettersson på Rootsy Live. Björn syr ihop en omfattande sommarturne' åt Doug Seegers sommaren 2014. Turnén blir en succé och Seegers spelar bl.a. på Katalin för fullsatt hus. Doug Seegers har släppt en egen skiva, som bl.a gästas av Emmylou Harris, samt nyligen spelat in en skiva tillsammans med just Jill Johnson. De har också turnerat ihop och uppträtt på TV tillsammans vid flera tillfällen.

 

Doug Seegers hade en gång i tiden en begynnande musikkarriär då han bl.a. spelade tillsammans med Buddy Miller. Han fullföljde den aldrig då och blev som sagt hemlös gatumusikant i Nashville tills han för några år sedan alltså upptäcktes. Nu på fredag står han alltså åter på Katalins scen, Doug Seegers "the Cinderella Man", missa inte detta!

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.