Skriv ut denna sida
Nedräkningen till Musikhjälpen 2014 har startat. (Foto: Peter Bohlin) Nedräkningen till Musikhjälpen 2014 har startat. (Foto: Peter Bohlin)

Nedräkning pågår...

2014-12-07 - 00:21

Klockan är 23:30 platsen är Stora torget i Uppsala, en plats som är avspärrad nu och kommande veckan. En stor tv-skärm förkunnar att nedräkningen pågår till startskottet av årets Musikhjälp.

 

Det är tre minusgrader och ett flertal strålkastare bländar när man går in på Stora Torget, kvällsflanörer stannar upp och tittar på den studio, eller glasbur som man kallar det, som har byggts upp där mitt på busstorget. Många stannar och tar kort med sina mobiler, nu är det bara 46 timmar, 40 minuter och 11 sekunder kvar förkunnar den elektroniska skylten.

 

2014-12-06 samsungmobil pb-584

Studion där Musikhjälpen sänds med start på måndag. (Foto: Peter Bohlin)

 

Väktare patrullerar runt och kollar så ingen tar sig in på det den avspärrade delen av evenemangsområdet.

- Vi bevakar all utrustning som finns på området, berättar vakten Johan som tillsammans med ett antal kollegor följt med från Göteborg för att sköta bevakningen av området under den kommande veckan.

 

På måndag klockan 22:00 låser man in de tre programledarna, Petter Alexis Askergren, Linnea Henriksson samt Kodjo Akolor och därmed går startskottet för den maratonsändning som kommer att pågå dygnet runt till den 14 december.

 

2013-11-20 arkivbilder uppsala pb 025

Uppsalabandet Löst Folk uppträder på Stora Torget på måndag. (Foto: Peter Bohlin)

 

Två timmar innan man låser in programledarna och startar upp Musikhjälpen 2014 kommer uppträdanden att ske från en scen på Stora Torget, lokala artister som bland annat Frantic Sunday, Löst Folk och Karolina Sandberg kommer att underhålla.

 

7DSC 0155

Frantic Sunday uppträder på Stora Torget. (Foto: Anna Westin)

 

När dörren till studion stängs på måndagkväll presenterar man sin första musikgäst som är Seinabo Sey, ni vet hon med låtarna "Younger" och "Hard Time" - hon beskrivs som artisten som har "en soulröst som bräcker allt annat" och "att lyssna på hennes musik är som att höra modern popmusik hoppa över ett pinnhål och upp till nästa nivå".

 

På tisdagen kan man bland annat sedan se och höra Molly Sandén (07:00), Anja Pärson (09:30), Jill Johnson (13:00) och Weeping Willows (18:00) med flera. Programmet sänds non-stop i P3 och på SVT Flow och SVT Play, och stora delar av dygnet i SVT2.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: De som gillar Michael Jackson fick en helkväll med full fart i form av sångare, dansare, ljud och ljus som tillsammans gav en riktigt sprakande show ikväll på UKK

Recension: Som så många andra älskar jag julmusik. Sångerna går på repeat i bakgrunden här hemma medan jag checkar av allt som ska göras nu i dagarna. Men, som ett ljuvligt avbrott i denna julstress tog jag mig ikväll tid till att faktiskt l y s s n a på musiken, då jag under en timme njöt av vokalensemblen Uppslagets stämningsfulla julkonsert. Guld värt!

Recension: Beat Funktion med rötter i Uppsala har nyligen släppt sitt sjunde album "Roots". Det svänger så att man knappt kan sitta stilla.

Recension: De lokala körerna Vindhemskören och Vokalensemblen Uppslaget fick ihop ett pampigt jularrangemang med Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren i Missionskyrkan på självaste Sankt Nikolaus dag.

Recension: Många konserter är bra och en del är så bra att ord inte räcker för att beskriva upplevelsen. Eric Bibbs konsert på Katalin under torsdagskvällen var just en sådan.

Recension: Gabriel Kelley med band värmde Uppsalapubliken under ett par timmar. Med sin varma röst och innerliga och äkta musik med rötter i den amerikanska södern både vaggade och gungade han och bandet de lyckliga som tagit sig till UKK sal B. De bjöd bland annat på musik från det fantastiska självbetitlade albumet som släpptes i oktober.

Recension: På onsdag den 4 december kommer den amerikanska musikern och sverigevännen Gabriel Kelley till UKK. Han är ute på en sverigeturné med sitt nya självbetitlade album i bagaget.

Recension: "Hej kära Uppsala!" sade sångerskan och bad oss att luta oss tillbaka och njuta av värme i kylan och ljus i mörkret. Sarah Dawn Finer gjorde ett stopp på första advent på UKK med sin turné "Winter songs".

Recension: Inför ett nästan utsålt konserthus sjöng och spelade Jakob Hellman uppbackad av fyra musiker. En nästan lite hyperaktiv Hellman underhöll också med långa underfundiga mellansnack med en hel del fyndig humor.

Recension: Alla har vi ett förhållande till Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musik. Frågan är vad den sista föreställningen innan uppehållet innehåller? Det syns att hela gänget på scenen drar på lite extra energi. Det känns bättre att gå på ledighet då.