Skriv ut denna sida

Folkmusikfestival i Musikhjälpens tecken

2014-12-05 - 16:14

På söndag avslutar Kulturoasen höstsäsongen med en Folkmusikfestival där alla artister ställer upp gratis och skänker intäkterna till Musikhjälpen.

 

Kulturhjältarna arrangerar tillsammans med Kulturoasen, Dimma Sweden och Eric Sahlström Institutet en Folkmusikfestival på söndag mellan 13,00-16,00 - som vanligt är det frivillig entré och till skillnad mot det normala, att artisterna får intäkterna går allting oavkortat till Musikhjälpen.

 

På Folkmusikfestivalen kan man bland annat lyssna till Triplex (årets unga folkband 2014), Ellika Frisell, Ami Pettersson Dregelid, Håkon Dregelid, Jeanette Evansson, Kongero, Bridget Marsden och Sara-Jane Summers samt Erik Sahlström Institutet årskurs 14/15, Poul Amaliel.

 

Kulturoasen öppnar redan klockan 11,00 med sopplunch innan festivalen startar.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.

Recension: Under tisdagen var det terminspremiär för Klubb Uffe, tisdagsklubben där Katalin i samarbete med eldsjälarna på Rootsy Music presenterar begåvade men mindre namnkunniga artister inom den spretiga genren Americana.