Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 985
Skriv ut denna sida
Labyrint vann tungt pris (Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio) Labyrint vann tungt pris (Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

P3 Guldmickar till Uppsalaartister

2013-01-19 - 21:38

Under lördagskvällen delade radiokanalen P3 ut priser till artister och musiker på sin årliga gala i Göteborg. Guldmicken är ett musikpris som sammanfattar det gångna svenska musikåret och vinnarna utses av P3:s lyssnare och jurygrupper genom röstning.
I kategorin Årets Hiphop/Soul vann Uppsalabandet Labyrint. Motiveringen från en lyssnare löd:
"För att deras musik gör att varje fiber i min kropp ryser till. Musiken prickar rakt in i allas hjärtan, vare sig man är hiphopälskare eller inte - Labyrint är Sveriges musik. Om de vinner, vinner vi."

I sitt tal tackade gruppen bland annat sina familjer, sina fans och Gottsunda.

Maskinen med Uppsalakillen Herbert Munkhammar tog, kanske lite oväntat, hem priset för årets bästa liveartist, Guldmicken. De övriga nominerade i den kategorin var Swedish House Mafia, First Aid Kit, Laleh och Timbuktu & Damn.

Uppsaladuon Lilla Sällskapet var nominerade i kategorin Årets nykomling. De gick dock inte hela vägen utan där tog Norlie & KKV hem det priset.


Samtliga P3 Guld-vinnare 2013
ÅRETS ARTIST: Linnea Henriksson – Till mina älskade och älskare
ÅRETS GRUPP: Kent – Jag är inte rädd för mörkret
ÅRETS LÅT: I love it – Icona Pop
ÅRETS NYKOMLING: Norlie & KKV – Samlad produktion
GULDMICKEN: Maskinen
ÅRETS POP: El Perro Del Mar – Pale fire
ÅRETS HIPHOP/SOUL: Labyrint – Samlad produktion
ÅRETS DANS: Swedish House Mafia – Samlad produktion
ÅRETS ROCK/METAL: Meshuggah – Koloss

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.