Skriv ut denna sida
BB & The Blues Shacks kommer till Kulturoasen. (Foto: Morgan Jansson) BB & The Blues Shacks kommer till Kulturoasen. (Foto: Morgan Jansson)

BB & The Blue Shacks till Kulturoasen

2014-10-24 - 16:37

Det har nu gått 1½ år sedan BB & The Blues Shacks besökte Uppsala senast. "Deras framträdande på Kulturoasen var en av de bästa konserterna jag såg det året", nu på söndag är dom tillbaka.

 

På arrangörernas, Kulturoasens websida kan man läsa om "kontinentens mesta och bästa rhytm & blues band som vunnit grammisar och ett flertal priser som Europas bästa blues". Nu när man gör en efterfrågad sverigeturné kommer man för andra gången till Kulturoasen.


Vår egen "rockfotograf" Morgan har sett dom tidigare och säger.

- Det är ett gäng tyskar som har spelat ihop i 25 år. De är väldigt samspelta och tajta. Det är nåt man blir av mycket spelande, enbart i tyskland har de gjort över 3000 spelningar. Det blir i runda slängar 100 spelningar om året. Kort sagt ett av de bästa bluesband du kan se live.

 

Spelningen äger rum på söndag på Kulturoasens scen i Hågaby och startar klockan 14,00 på söndag, var där i tid. Som vanligt är det frivillig entré, något som enligt arrangörerna inte automatiskt betyder att det är gratis. Bidragen som kommer in går alltid direkt till musikerna.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.